Ankara'da ayarı düşük altınla kuyumcuları dolandırdığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Ulus'ta iş yeri bulunan bir kuyumcu, evli olduklarını söyleyen iki kişinin kendisine düşük ayarlı bilezik satmak istediğini belirterek, polise başvurdu. İhbar üzerine çalışma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların aynı yöntemle İstanbul, İzmir ve Bolu'da da çok sayıda sarrafı dolandırdığını tespit etti.

Kuyumcudaki güvenlik kameralarını izleyen polis, zanlıların 4 kişi olduğunu belirledi. Dolandırıcıların gidebilecekleri kuyumcularda pusu kuran polis, yine bilezik satmaya gelen İ.A. ve N.Y'yi suçüstü yakaladı. Aynı anda başka bir sarrafı dolandırmaya kalkan A.K. ile N.S. de sarraf kılığına giren polis tarafından gözaltına alındı.

Zanlıların kaldıkları yerde yapılan aramada çok miktarda ayarı düşük altın ele geçirildi. İkisi kadın 4 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin bu yöntemle, 4 ilde 120 bin liralık dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, altınları Kuyumcular Odası yetkililerine inceletti. Oda temsilcileri de sarraflara satılan düşük ayarlı altını normal altından ayırt etmekte zorlandı.