Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çınar, Bolu Belediyesi, Neuss Belediyesi, Kızılay ve Kızılhaç tarafından Bolu'da ortaklaşa hayata geçirilecek ‘Yaşlılar Köyü' projesine dernek olarak tam destek verdiklerini belirtti.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ve yönetim kurulu üyesi Orkun Saraçoğlu, Bolu Belediyesi, Neuss Belediyesi, Kızılay ve Kızılhaç tarafından ortaklaşa bir proje ile Bolu'ya kurulması planlanan ‘Yaşlılar Köyü'ne dernek olarak sonuna kadar destek verdiklerini belirtti.
Ziyarette konuşan dernek başkanı Çınar, Bolu'ya yapılacak ‘Yaşlılar Köyü' projesi ile hem dünyanın hem de tüm Türkiye'nin gözünün Bolu'da olacağını belirterek, Dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi dünya yaşlılığı ve dünyamız da giderek yaşlanıyor. Bu konunun farkında olduklarından dolayı da Bolu Belediyesini ve Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz'ı canı gönülden kutluyorum. İnşallah burada yapılacak tesisle hem dünyanın hem de ülkemizin gözü burada, Bolu'da olacak. Ayrıca doğurganlık oranı %3'lerden %1 rakamlarına düştü ve ortalama yaşam süreci 1950'lerde 30'lu yaşlardayken günümüzde bu 90'ların üzerine çıkacak. Dolayısıyla yaşlı nüfusu giderek daha da artacak. Yurt dışından ve yurt içinden Bolu bu proje ile birçok ziyaret alacak. Hem yapmış olduğu bu tür yatırımlar hem de ufkunun geniş olmasından dolayı başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Dünya Yaşlılık Derneği olarak da kendisine sınırsız desteğimiz var ve bugün de bunun için buradayız. Önümüzdeki günlerde de hem yurt içinde hem yurt dışında Bolu'da yapılacak faaliyetleri göğsümüzü gere gere anlatacağız” dedi.
“Tabiatın kalbi Bolu'da huzur dolu bir mekân için çalışıyoruz”
Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden ve ‘Yaşlılar Köyü' projesi ile ilgili geniş bilgiler veren Başkan Yılmaz ise, Öncelikle böyle bir övgüyü almak bizim için onurdur. Bolu Allah'ın doğal güzellikleri cömertçe bahşettiği bir yer ve biz Bolu'ya ‘Tabiatın kalbi' diyoruz. Bu kadar güzel bir yerde insanlar yaşamalı, dinlenmeli ve hayatlarını güzelliklerle geçirmeli. Onun için şehirde yaptığımız birçok çalışmanın yanında şimdi de ‘Yaşlılar Köyü' projesi ile ilgili çalışıyoruz. Bolu Belediyesi, Neuss Belediyesi, Kızılay ve Kızılhaç olarak birlikte yola çıktığımız bu proje için yeri Bolu Belediyesi olarak biz ayarladık. Temiz Su Arıtma Tesisi'nin üst bölgesinde ormanla iç içe bir alanda en az 1.000 kişilik olacak şekilde bir ‘Yaşlılar Köyü' oluşturmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar biz yaşlılarımıza huzur evi gibi yerlerde bakıyorduk ve burada yaşlılarımız emanetçi gibi duruyordu. Burada ise herkesin kendine ait bir yaşam alanı olacak ve burası benim diyebilecek. Kapısının önünde bahçesinin olacağı, sağlık kuruluşlarının, sosyal tesislerinin olacağı bir yapı içerisinde, insanlarımızın yaşlılık yıllarını huzur içerisinde geçirebilecekleri bir sistem kurmak için çalışıyoruz. Bu konuda tabi Neuss Belediye Başkanımıza, Kızılay Bolu Şubesi başta olmak üzere Kızılay kurumunun tamamına, Kızılhaç'a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu proje ile ilgili olarak birçok insanda katkı veriyor ve biz bu konuda gün geçtikçe daha büyük bir heyecan duyuyoruz. İnşallah bu heyecanımızı en kısa zamanda gerçeğe dönüştürürüz ve ‘Tabiatın kalbi' dediğimiz Bolu'da, yaşlılarımızın yaşamlarının geri kalanını huzur içerisinde geçirebilecekleri bir mekânı hazırlarız” ifadelerini kullandı.