Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 30. Mengen Aşçılık Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Guinness Dünya rekoru denemesinin gerçekleştirilemediğini ama Mengen'in festivale katılan insan sayısı ile bir rekora imza attığını söyledi.

Aşçılık Festivalinin ardından açıklamalarda bulunan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, rekor denemesinin başarısız olduğunu açıkladı.

MENGEN BU GÜN FESTİVAL KONUSUNDA BİR REKOR KIRDI

Festivalde yaşanan eksikliklerin ilk deneyimden kaynaklı olduğunu söyleyen Bulut, Türkiyenin en büyük Aşcılar Federasyonu olan Türkiye Aşcılar Federasyonu iki önemli ve zor işin altına imza attı. İlki 3 ton 150 kg pilav pişirdi ve 18 yaş üstü 4 binin üzerinde insana aşçı kıyafeti giydirdi. Eksiklikler vardı. Yaşanılan aksaklıklar bu iddialı denemenin ilk kez gerçekleşiyor olmasından kaynaklıydı. Tabi bu ilk deneme olması sebebiyle, minimum hatalar olmalıydı. Sahaya girişlerde çok büyük bir izdiham vardı ve etkinlik sanki 5 dakika içinde gerçekleşecekmiş gibi bir durum vardı. Belki o sahanın içinde insanlara 5 dakika değil de bir yarım saat bekleneceği ifade edilseydi, bu rekor denemesi başarılı olabilirdi. Pek çok insanımız sayıyı tespit etmek amacıyla oluşturulan barkotları girişte okuttular ama stadyumda bir süre bekledikten, sonra sıkılıp sahadan çıktılar. Sonrasında ellişerli gruplar oluşturuldu. Sanırım bu durumda yeterli olmadı. Bu gün kü insan yoğunluğuna bakıldığında, bu rekorun kırılması gerekiyordu. Rekor denemesi için İngiltere'den gelen hanımefendiden bu rekor denemesi ile ilgili nasıl bir durum yaşandığı hakkında bilgi alacağım. Guinness Dünya rekoru kırılamadı ama Mengen bu gün burada bir rekor kırdı. Mengen bu gün festival konusunda bir rekor kırdı ve bu kadar kitleyi bir araya getirdi” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU CEVİZLİ KÖMECİ ÇOK BEĞENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıldaroğlu'nun da festivalden memnun ayrıldığını belirten Bulut, Sayın Genel Başkanımız Mengen'e daha önceki yıllarda da gelmişlerdi. Mengen'imizin festivalini bu noktaya taşıyan arkadaşlarımıza teşekkür etti. 30. Mengen Aşçılar Festivali'ni çok beğendiğini ve çok yüksek bir katılım olduğunu söyledi. Aşçı katılımının bu kadar yüksek olmasına şaşırdığını ifade etti. Bu kadar aşçıyı bir araya nasıl getirebildiğimizi sordu. Genel başkanımız yöresel tatları çok beğendi. En çok beğendiği cevizli kömeç oldu. Kedi Batmaz'ın adını çok ilginç buldu. Yöresel yemek ve tatlarımızın çok iyi olduğunu söyledi. Katılımcı firmalar sayın genel başkanımıza çok büyük sevgi gösterisinde bulundu. Bu güzel görüntü beni çok memnun etti” ifadelerin kullandı.