Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Kadın Meclisi bir araya geldi. İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Orkide İka başkanlığında toplanan mecliste, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Bolu ilinde yapılması planlanan organizasyonlar için görüşmeler yapıldı.

Başkan Orkide İka basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Bu anlamda bizlerde kendi ilimizde ki emekçi kadınlarımızla bir araya gelip birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Son dönemde kadın girişimciler olarak Bolu ilinde yapılan iştirakler hepimizi sevindirmektedir. Ticaret Odası Kadın Girişimcileri olarak biz de çeşitli seminer ve eğitim programlarıyla bayanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe de tüm il olarak katılımı sağlayarak herkesin katılacağı güzel bir dizi etkinlikler yapabilmek için faaliyetlerimiz devam ediyor. Organizasyonumuzu planlarken her türlü ayrıntıyı düşünerek planlamamızı titizlikle yapıyoruz. Verdiğimiz kararlar Kadın meclis üyelerimizin onayına sunularak hayata geçiriliyor” dedi.

İka, 8 Mart etkinliklerinin bayanlardan oluşan sivil toplum kuruluşları ile ortak planlandığını, Bolu ilinde böyle bir kadın dayanışması ile çalışma yapmanın herkesi daha da motive ettiğini ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan programın ayrıntılarının basında paylaşılacağını sözlerine ekledi. Haber Merkezi