Dün akşam saatlerinde oyların sayılmaya başlanmasıyla birlikte Ak Parti İl Binasında kalabalık bir partili gurupla birlikte heyecanlı bekleyiş sürdü. Televizyondan an be an sonuçları takip eden Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Milletvekili Ali Ercoşkun, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve kalabalık partili grup heyecanla sonuçların gelmesini bekledi.

Sonuçlar açıklanırken en heyecanlı ismin Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın olduğu gözlemlenirken, televizyondan verilen her güncel sonuçta Aydın, hop oturdu hop kalktı. Diğer yandan sonuçlar açıklanırken en rahat ve keyifli isim ise İl Başkanı Nurettin Doğanay oldu. Doğanay, makamında sakin bir şekilde sonuçların netleşmesini beklerken Ak Parti adına durumun iyiye gittiğini anlayınca iyice rahatladı. Ak Parti'nin Bolu'da oylarını rekor bir sayıda artırması ve Ak Parti'nin meclise 3 vekil göndermeye yakın olması Doğanay'ı iyice keyiflendirirken objektiflere portakal soyarken takılan Doğanay'ın keyfi gözlerinden okundu. Mutluluktan yerinde duramayan birçok partili abdest alarak şükür namazı kıldı. Doğanay, partililere sevinçlerini abartmamaları, sağduyulu ve sakin olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Rahat gibi görünse de heyecanlı isimlerden bir diğeri ise Milletvekili Ali Ercoşkun'du. Sık sık güncel sonuçlara bakmak yerine arada bir televizyona kafasını çeviren Ali Ercoşkun, genel olarak geceyi, Ak Parti'ye destek vermek için parti binasına gelen vatandaşlarla sohbet ederek geçirdi.

Sonuç olarak Ak Parti oylarını Bolu'da 22.500 gibi bir rakamla artırsa da burun farkıyla meclise 3 vekil göndermeyi başaramadı. Ancak bu durum da Ak Parti'de keyiflerin kaçmasına neden olmadı, ülke genelinde Ak Parti'nin %50'ye yakın bir oyla tek başına iktidar olması partililer tarafından coşkuyla kutlandı. Özel Haber: Emrah ÖGET