Mudurnu Belediyesine ait taşınmazlar 15-16 Aralık tarihinde ihale yolu ile yeni kiracılarının olacak. İlçe genelinde Mudurnu Belediyesine ait taşınmaz varlıklar büro, depo ve işyerleri 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde ihale usulü kiraya verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Mudurnu Belediyesinde bir toplantı yapılarak şu anda içinde kiracı olan vatandaşlar bilgilendirildi. Bazı kiracıların ise Dükkanlarından çıkarılması için çalışmaların başlatıldığı, gelen talepler doğrultusunda bu iş yerlerinin de 1 yıl daha ihaleye dahil edildiği bilgisi alındı.

KİRALAR ARTACAK MI?

Belediye dükkânlarında diğer iş yerlerine oranla daha makul fiyatlarda kiraların olduğu ifade edilerek bu ihalede Belediye ye ait iş yerlerinin kiralarında gözle görülür bir artışın yaşanacağı ifade ediliyor.

DÜKKÂNLARDAKİ KİRACILAR NE YAPACAK

Belediye dükkânlarında kiracı olarak oturan vatandaşlar isterler ise kendi oturdukları iş yerlerine tekrar ihaleye girebilecekler, eğer iş yerlerine başka yerlerden de kişilerin ihaleye girerek kiraları artırması vatandaşı ve Esnafı etkileyecek.

KİRALANAN DÜKKÂNLARDA AYNI İŞLERMİ YAPILACAK?

Belediyeye ait iş yerlerinin ihaleye çıkması ile akıllara ilk olarak şu soru gelmişti. Kiralanan dükkânlar ve iş yerlerine aynı şartlarda iş yerimi açılacak veya isteyen istediği işi yapabilecek mi? Bu konu hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

MUDURNU AİLE ÇAY BAHÇESİ İHALEYE GİRECEK Mİ?

Mudurnu ilçesinde halkın dinlendiği Aile Çay Bahçesi olarak bilinen yerin bu ihaleye sokulup sokulmayacağı konusunda şu an için henüz net bir açıklama yok. Mudurnu Aile Çay Bahçesinin Belediye ile olan bir davasının hala devam etmesinden dolayı buranın ihaleye çıkarılamayacağı konusunda bazı görüşler bulunuyor.

Haber Merkezi