Gerede'de bir sene önce trafiği rahatlatmak amacıyla Atatürk Bulvarı üst caddeden pazaryerine geçişi engelleyen dubaların arası açıldı ve geçiş tekrar sağlandı.

2014 yılının Nisan ayında trafiği rahatlatmak amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın talimatı ile Atatürk Bulvarında, üst caddeyi pazaryerine bağlayan, Sedef Pastanesi karşısında yer alan geçiş güzergâhı dubalarla kapatılmıştı. Aynı yerde daha önce trafik sıkışıklığı nedeniyle U dönüşü yasaklanmış, daha sonra ise BİM önünde bulunan yol tek şeride düşürülerek, geçiş yasaklanmıştı.

Trafiği rahatlatmak ve düzene koymak için konulan dubalardan müşteri kaybı yaşadığını iddia eden Hal pazarında bulunan market, manav, kasap, optik ve tavuk dükkanı işleten yaklaşık 10 işletme sahibi, durumu paylaşmak üzere daha önceki dönemlerde Gerede Kaymakamı Arslan Yurt'u ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ı makamında ziyaret etmişti.

Gerede'de seçim çalışması dahilin de yapılan esnaf gezilerinde istekler tekrar değerlendirildi ve Gerede Belediyesi'nce bağlantı noktasındaki bazı dubalar revize edildi. Yeni yapılan değişiklikle Cumhuriyet Meydanı tarafından gelen sürücü Hal Pazarı'na gidebilecek. U dönüşü yapamayacak. Durumu memnuniyetle karşılayan Hal Pazarı esnafı teşekkür etti. Haber Merkezi