İpekyolu Eğitim Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından Gerede'de organize edilen kermes, yapılan duaların ardından açıldı.

Semerkand İpekyolu Eğitim Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Demirses, İpekyolu Eğitim Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen kermeste emeği geçen herkese teşekkür ederek, yıl içinde derneğin göstermiş olduğu sosyal faaliyetlerde desteğini esirgemeyen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Beşir Derneği ve tüm Gerede halkına yardımları için şükranlarını ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Allar da, kermes ayı olduğunu belirterek, ‘'Birlikteliğin, kardeşliğin zirve yaptığı ayların içindeyiz. İlçemizde de vakıf ve derneklerin kermesleri devam ediyor. Kermesler, Allah rızası için ihtiyaç sahibi insanları imkanı olanlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Semerkand derneğinin Başkanına ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Yapılan kermesten sağlanan gelirin ihtiyaç sahiplerine sağlıklı bir şekilde ulaştırılması, derdine derman olması son derece önemli. Vakıf kültürü ecdadımızın bıraktığı önemli emanetlerden biridir. Bizde bu emanetlere en iyi şekilde sahiplenmek ve zirveye çıkarmak için canla başla mücadele vereceğiz. Bizlerde elimizden gelen desteği dün olduğu gibi bugünde vermeye devam edeceğiz. Yapılan kesmesin tüm islam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gerede Müftüsü Hasan İzmirli'nin yaptığı duadan sonra kurdale kesilerek kermesin açılışı yapıldı. Yardıma muhtaç insanlar hayrına düzenlenecek kermeste, yöresel köy ürünleri, çeyiz çeşitleri, mantı, işkembe çorba, ev yapımı baklava, gözleme, bazlama, köy ekmeği, erişte ve yaprak sarması yer alacak. Kermes 15 Mayıs 2015 Cuma gününe kadar açık olacak. Haber Merkezi