Kadı Camii'nde Cuma Namazı sonrası 2 bin kişi Soma'da hayatını kaybeden 284 maden işçisi için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Manisa'nın Soma ilçesinde dört gün önce meydana gelen maden faciasında 284 işçi hayatını kaybederken yüzlerce işçi yaralandı. Ülkeyi yasa boğan facianın ardından Cuma namazında dualar okundu. Cuma namazı sonrası Kadı Camisi önünde toplanan 2 bin kişi, hayatını kaybeden 284 maden işçisi için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Çevre camilerden gelen cemaatin de katıldığı cenaze namazı öncesi açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ili Soma ilçesinde kömür ocağında 284 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı ve 77 milyonun yüreğinin yandığı elim bir kaza meydana gelmiştir. Bu kaza sonrası yüzlerce bacımız dul, yüzlerce çocuğumuz yetim kalmıştır. Halen maden ocağında kurtarılmayı bekleyen işçi kardeşlerimiz vardır. Dualarımız bu kardeşlerimizin sağ salim kurtulması içindir" diye konuştu.
"RABBİM ÇOLUK ÇOCUĞUMUZU FELAKETTEN MUHAFAZA ETSİN"
Gıyabi cenaze namazı öncesi alana toplanan 2 bin kişiye seslenerek duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden İl Müftüsü İzani Turan, Türkiye'mizin her tarafında olduğu gibi Bolu'da da kor yüreğimize düştü. Sizler bunun canlı örneği olarak burada bulunmakla bunu gösterdiniz. Rabbim memleketimize, milletimize bu acıları tekrar göstermesin. Cenabı Hak cümlenizden razı olsun. Bu duyarlılığınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Cenabı Hak Dünya ve Ahiretinizi mamur eylesin. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim çoluk çocuğunuzu bu tür afetlerden muhafaza eylesin” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Turan, gıyabi cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından her bir ağızdan dualar edildi.