Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında görevli mavi bereliler, Köroğlu Dağları'ndaki zorlu kış koşullarında bir hafta boyunca nefes kesen tatbikat yaptı.

Köroğlu Dağları'nın bin 700 metre rakımlı Taşkaynak mevkisinde düzenlenen tatbikatta kar, yağmur ve soğuğa aldırış etmeyen eğitimli komandolar, zorlu arazi koşullarında güçlü ve metanetli duruş sergileyerek düşmana geçit vermeyeceklerini, her göreve daima hazır olduklarını bir kez daha kanıtladı. Dağlık ve çetin arazi şartlarında kurdukları çadırlarda ekmeklerini ve yemeklerini pişiren, arızalanan araçlarını tamir eden komandolar, beklenen vazifeleri üstün performansla yerine getirdi.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in sevk ve idare ettiği, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in denetlediği tatbikat, dosta güven verirken, düşmana korku saldı. Komandolar, tatbikat senaryosu kapsamında sızma, temas araması, nokta operasyonu ve pusu görevlerini icra etti. Kış mevsimini geçirmek üzere bölgede barındıkları duyumu alınan bir grup teröristi arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla görevlendirilen komandolar, gizlice bölgeye sızdı. Arama faaliyeti esnasında temas sağlanan teröristler, etkisiz hale getirildi. Çatışmadan kaçmayı başaran bir grup teröristin ormanlık ve dağlık alanda gizlendikleri gözetleme cihazlarıyla tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye havan ve topçu atışı istendi. Atışlarla terörist unsurlar etkisiz hale getirildi. Tatbikat çerçevesinde, ormanlık alana gizlenmiş keskin nişancı komandolar, 600 ila 1000 metre mesafede bulunan hedeflere atış yaparak tam isabet kaydetti.

Tatbikatın diğer bölümünde de bir grup teröristin terk edilmiş yayla evlerinde barındığı bilgisini alan komando birlikleri, bölgeyi kıskaca aldı. Komandoların "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesinin ardından, çatışma çıktı. Yayla evine giren mavi bereliler, teröristleri etkisiz hale getirdi. Dere yatağından kaçmaya çalışan bir grup terörist de bölgeyi kıskaca alan komandolar tarafından etkisiz hale getirildi. Tatbikatın diğer safhasında da bir grup terör örgütü mensubunun dere yatağını kullanarak ülke sınırlarına sızmaya çalıştığı istihbaratını alan komandolar, güvenlik tedbirlerini arttırdı. "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine mavi bereliler, teröristleri etkisiz hale getirdi.

Komandolardan köy sakinlerine sağlık hizmeti

Komando birliğinde görev alan doktorlar, tatbikat alanı yakınlarında bulunan köylerde yaşayan ailelerin tedavileri için de seferber oldu. Doktorlar, köy sakinlerini sağlık taramasından geçirdi. Taşkaynak mevkisine kurdukları çadırlarda ekmeklerini pişiren komandolar, köy sakinlerine sıcak ekmek ve poğaça ikram etti. AA