29 Haziran'da Dörtdivan'da çekilecek olan Milli Piyango, ilçeye 80 bin TL gibi bir katkı sağlayacakken, Ramazan Ayı'na denk gelmesi nedeni ile bir takım tepkilerden dolayı iptal edilmişti. Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu konu ile ilgili sessizliğini bozdu ve gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: EMRAH ÖGET

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu Milli Piyango'nun Dörtdivan'da çekilmesi için 2014 yılında başvuru yaptığını ve kendisine verilen çekiliş tarihinin Ramazan Ayı'na denk geldiğini söyleyerek, "O an, bunun tepki çekebileceğini düşünmedim" dedi.

Dörtdivan Belediyesi'nin web sitesinde Milli Piyango çekilişinin yapılacağının duyurulması üzerine en büyük tepkiyi Twitter hesabından eski Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın vermişti. Baygın attığı tweette, ‘Yeni öğrendim, çok üzüldüm. Hasan Uzunoğlu kardeşim, kırk yıllık itibarını bitirme, Dünya ve Ahiretini karartma. Fırsat varken yanlıştan dön” ifadelerini kullanmıştı.

Tepkilerin artmasından rahatsız olan Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu da Milli Piyango'nun 29 Haziran'da ilçede yapacağı çekilişi iptal etmişti. Dörtdivan gibi küçük bir Belediye için 80 bin TL gibi bir katkı sağlayacak program böylelikle iptal edilmişti. Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu konuyla ilgili ilk defa konuştu ve şu ifadelere yer verdi;

“2014 YILINDA MÜRACAAT ETTİM”

“Ben Milli Piyangonun Dörtdivan'da yapılması için 2014 yılında müracaat ettim. Milli Piyango zaten Türkiye genelinde ayın 9'u, 19'u ve 29'unda ayda 3 defa yapılıyor. Yılda 36 defa çekiliş oluyor, bizim şehrimizde çekilsin diye de bunun yılda 800-900 tane taliplisi var. 2014'teki müracaatımız neticesinde bize 3-4 ay önce dediler ki sizin tarihiniz 29 Haziran. Biz 29 Haziran için bütün hazırlıklarımızı yaptık ancak 3-4 ay önce 29 Haziran'ın Ramazan ayına denk geleceğini inanın ki aklıma getiremedim. Çekiliş tarihi yaklaşınca 29 Haziran'ın Ramazan olduğu aklımıza geldi ve Ramazan'da sanatçı falan uygun olmaz, çekiliş öğlen 11'de başlayıp akşam 6'da bitecek, biz de iftardan sonra sahura kadar Ramazan'a yakışan bir program yapalım dedik, işte semazen gösterisi, hatta çocuklar için bir Hacivat-Karagöz oynatalım. Yani çekiliş akşam 6'da bitecekti ve onlar gidecekti zaten.”

“80 BİN TL GİBİ BİR KATKI DA SAĞLAYACAKTI”

“Bu şekilde yaparsak çokta mahsuru olmaz diye düşündük. Tamam dedik bu şekilde yapalım, Belediyemize de 80 bin TL gibi bir katkı da sağlayacaktı. Dörtdivan küçük bir Belediye, 80 bin TL bizim için büyük bir miktar. Bu arada işte Milli Piyango ile ilgili tabelaları astık, Dörtdivan Belediyesinin sitesinde duyurduk, baktık gazetelerde falan bir takım tepkiler var, işte semazenli kumar, işte Milli Piyangoyu çektiriyorlar. Milli Piyango zaten olan bir şey, sanki biz Belediye olarak kumar mı oynatıyoruz, dün çekildi işte Milli Piyango Ankara'da, ne oldu? Çekildi işte, Ha Dörtdivan'da çekilmiş ha Ankara'da.”

“TWİTTERDAN FALAN YAZMASINA NE GEREK VAR, UZAK YERDE MİYİZ, TELEFONUMUZ VAR”

“Baktık ki ciddi bir tepki var tabi rahatsız olduk bu durumdan. Arkadaşlarla, Belediye Meclisi ile konuştuk dedim ki ben rahatsız oldum bu işten, insanlar bizi yanlış anlıyor, biz iyi olsun diye yapsak da ben bu tepkilerden rahatsız oluyorum, iptal edelim bunu dedim. İptal ettik işte ve iptal gerekçemizde bu. Yani basının ve kendi camiamızın insanlarının bize sözlü veya telefonda bu çekilişin uygun olmadığına dair tepkilerinden dolayı iptal ettik. Mesela bir Ömer Baygın'ın önüne geçemedik, yani bana açsa telefonu sorsa Hasan kardeşim neden böyle yaptın dese, twitterdan falan yazmasına ne gerek var, uzak yerde miyiz, telefonumuz var yerimiz belli.” ifadelerini kullanarak, burada yaşanan mağduriyetin giderilmesi için de ileriki tarihlerde çalışılacağının altını çizdi.

ÖMER BAYGIN'DAN TEBRİK

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu'nun açıklamaları bu yönde iken Milli Piyango çekilişine en büyük tepkiyi gösteren ve Dörtdivan Belediyesinin 80 bin TL'sine mani olan aktörlerin başında gelen Ömer Baygın ise Milli Piyango çekilişinin iptal edilmesi üzerine yine twitterdan Hasan Uzunoğlu'u tebrik ederek, Dörtdivan Bel. bşk. Değerli Dostum Hasan Uzunoğlu'nu, iptal kararından dolayı tebrik ediyorum. Erdemli bir davranış sergilemiştir” İfadelerini kullandı.