Dörtdivan Belediyesi, İlçe Jandarma Karakolu karşısı Eski hal pazarının olduğu alan ilçedeki otopark sorununu çözmek amacıyla ‘ücretsiz otopark' alanına çevirdi.

İlçe girişi cadde üzerindeki araç yoğunluğunu ortadan kaldırmak ve otopark sorununa çözüm bulmak için Eski hal Pazarı alanını otoparka çeviren belediyemiz, vatandaşları bilgilendirmek için de direklere uyarı levhaları astı. Otopark alanında daha önce atıl durumda bulunan yıkıntıları kaldıran belediyemiz ekipleri, 4000 metrekarelik otopark alanının çevre düzenlenmesi yaptı. Kamyon, tır ve iş makinelerinin yasak olduğu her gün 500 aracın park edeceği bir konuma getirdi.

İlçe girişi ve Köroğlu Caddelerinin dar olduğunu, araçların rastgele çekilerek görsel açıdan nahoş bir görüntü olduğunu, trafik açısından da büyük rahatlama sağlayacağını vurgulayan Başkan Uzunoğlu; ‘'İlçe Jandarma Karakolun karşısı ve eski hal pazarının olduğu yeri çevre düzenlemesi yaparak 500 araç kapasiteli park alanı ve tören alanına dönüştürdük. İlçemiz merkezinde ve ara sokaklar ile ana arterlerdeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan bu park, trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. Vatandaşların belediyemizce oluşturulan bu ücretsiz otoparkı tercih ederek Gerede Caddesi, Köroğlu Caddesi ve Köroğlu Meydanı'ndaki trafiğin rahatlatılmasına yardımcı olmalarını bekliyoruz'' dedi. Haber Merkezi