Türk Tarihinde İz Bırakan Bolulular Çalıştayı heyetinden ve Kırgızistan Halk Dansları Ekibinden Dörtdivan'a Ziyaret

Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Bolu'ya gelen Kırgızistan Halk Dansları ekibi ve Bolulular Çalıştayı gurubu Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu'nu ziyaret etti. Dörtdivan Merkez Camisini ve Sayık Köyünü ziyaret ederek, yöresel yemeklerin tadına baktılar.

İptal edilen Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali için önceden planlanması sebebiyle Bolu'ya gelen Kırgızistan Halk Dansları Ekibi, Türk Tarihinde İz Bırakan Bolulular Çalıştayına katılan yurt içi ve yurt dışından gelen akademisyenler ve Köroğlu Park projesi için gelen heykel tıraş ve mimarlar Dörtdivan Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu'nu ziyaret etti. Dörtdivan Belediyesi makam odasında gerçekleştirilen ziyarete Kültürel değerlerimiz ve Halk kahramanımız Köroğlu hakkında istişarede bulundular.

“AMAÇ KÖROĞLU'NU VE DEĞERLERİMİZİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkanı Hasan Uzunoğlu, Bolu'muzun kültürel değerlerine sahip çıktığımız gibi, Dörtdivan dağlarında at koşturan, Bolu Beyi'nin haksızlıklarına karşı direnen, sazıyla sözüyle farkını ortaya koyan Köroğlu'nu; her yönüyle yaşatmak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Bu amaçla son 5 yıldır Bolu Belediyesinin düzenlediği ve bu yıl Dörtdivan'ında dâhil edildiği Uluslararası Bolu Tarihi, Kültürü ve Köroğlu Sempozyumları ile tarihi ve kültürel çalışmalarda önemli yol kat edildiğine inanıyorum. Bu yıl da ‘Türk Tarihinde İz Bırakan Bolulular Çalıştayı' ile Bolu'nun ve Dörtdivan'ın kültürel ve tarihi zenginliğine ilişkin çalışmalara katkı sağlayacaktır. Dörtdivanlı Hilmi, Ümmi Kemal, Akkadıoğlu, Davud-i Halveti, Geredeli İshak, Dertli, Mustafa Rumi Şabani, Şeyhülislam Mustafa Bolevi, Mehmet Konrapa, Bolulu Himmet, Abdurrahim Tırsi Bolu'nun yetiştirdiği tarihi, ilmi ve edebi şahsiyetlerdir. Bolu'da yaşayan önemli eserleriyle kültürel mirasımızı zenginleştiren büyüklerimizle ilgili yürütülen bilimsel çalışmalar için siz değerli bilim insanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dörtdivan Belediyesinden ayrılan gurup önce Ankara Kültür varlıklarınca restore edilen Dörtdivan Merkez camisini gezdiler. Restore edilen Merkez camisinde Müezzin Durmuş Ali Kabataş'dan Camii hakkında bilgiler aldılar.

KÖROĞLU'NUN EVİNİ GEZDİLER

Sonrasında, Halk Kahramanımız Köroğlu'nun doğup, yaşadığı Sayık Köyü'ne geçildi. Köroğlu'nun atını suladığı iddia edilen taş oluğu, topuzu ve simgesel olarak müze haline dönüştürülecek Köroğlu evini gezdiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. Gurup sonrasında Belediye Kültür Merkezinde Yöresel ürünlerimizden oluşan akşam yemeğini yiyerek güzel anılarla Dörtdivan'dan ayrıldılar.