Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hafta içi her gün 17.30 da A Haber ekranlarında yayınlanan Z Raporu programının canlı yayın konuğu oldu. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Özlem Doğaner'in hazırlayıp sunduğu Z Raporu programında Bolu'nun doğal güzellikleri ve Bolu Belediyesi'nin yürüttüğü proje çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
“İlimizde kayıtsız ekonomi yok diyebiliriz”
Program sunucusu Özlem Doğaner'in sorusu üzerine ilk olarak Bolu ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'nin beyaz et üretiminin üçte birini tek başına üretebilen bir iliz. Hijyenik şartlar altında belki de dünyanın en kaliteli etini üreten il de Bolu. Bu sektörde ilk beş yüz firmanın içerisine girmiş 5 büyük firmamız var. Nüfusumuz da çok yoğun olmadığı için parasal birikim olarak büyük rakamlar çıkıyor. Bir diğer etkende Bolu'da ki insanlarımızın sağduyusudur. İlimizde kayıtsız ekonomi yok diyebiliriz. Öyle olunca da biz olduğumuzdan farklı göründüğümüz kanaatindeyiz” dedi.
“Dört mevsimi bir arada yaşayabilen tek il Bolu”
Canlı yayında Bolu'nun turizm özelliklerinden de bahseden Başkan Yılmaz, Bolu deyince ilk akla gelenlerden biride turizm. Yüz kırkın üzerinde gölümüz var. Yine Ankara ve İstanbul'un arasında hemen hemen iki, üç saatlik otobüs yolculuğu ile Türkiye nüfusunun üçte birine ulaşılabilinen Allah'ın doğal güzellikleri cömertçe bahşettiği bir il. Dünyada Bolu'dan daha yeşil ve daha güzel birçok il olabilir ama dört mevsimi yaşayan bir il varsa o da Bolu'dur. Geleceğimizi de bu yönde yani turizm ve üniversite kenti olarak belirledik. Turizm deyince akla ne gelir derseniz şu anda kış aylarında olduğumuz için kış turizmi geliyor. Kartalkaya'mız var. Orada konaklama yapabileceğiniz beş tane otelimiz var. Ciddi kayak merkezlerimiz var. Yine Gerede'de Arkut Dağı'mız var. Mukavemet Kayağı olarak çalışmaların yapılabileceği önemli bir merkez. Göller ve yeşillikler açısından da coğrafyasının yüzde altmış ikisi tamamen ormanlarla kaplı. Ayrıca sıcak su kaynağı olarak da Türkiye'nin hemen hemen en fazla kaynağı olan illerden biri yine Bolu. Şu anda Bolu merkezde, Seben, Mudurnu ve Göynük ilçelerimizde ve Taşkesti beldemizde sıcak su kaynaklarımız var” diye belirtti.
“Her türlü turizmin alt yapısını kuracağız”
Programda Bolu'da son dönemde başlatılan spora yönelik çalışmalar tamamlandığında olimpik her türlü sporun yapılabileceği bir kent haline geleceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, Spor konusunda baktığımızda özellikle cimnastik konusunda Türkiye'nin en önemli ili konumundayız. Ancak kış aylarında Antalya tüm dünya takımlarını ağırladığı gibi Bolu'nun da yaz aylarında bütün dünya takımlarını ağırlayabilecek bir merkez haline dönüşmesini istiyoruz. Bununla ilgili de alt yapıları kurmaya çalışıyoruz. Olimpik spor tesisi adında bir projemiz var. Adım adım bu çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzde ki dönem içerisinde sporun her branşının da yapılabileceği yer Bolu olacak. Yürüme parkurları açısından da Türkiye'nin en geniş parkurlarını şu anda bitirmek üzereyiz. Bin altmış dört kilometrelik parkur bitti ama bu rakamı sene sonuna kadar üç bine çıkaracağız. Deniz hariç her türlü turizmin alt yapısını kurabilecek olan bir iliz. Ayrıca da Türkiye'nin en fazla yaylasına da sahip illerden bir tanesiyiz. Bolu tabiatın kalbi olan bir kent. Böyle bir kenti gelecekte bozulmadan, sanayi ile sıkıntıya düşmeden oluşturmaya çalışıyoruz”
“Bu dönüşümü fırsata çevireceğiz”
Hükümetin başlattığı Kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen ça