Bir maçı geride bıraktık, bir maçı ise şimdiden düşünmeye başladık.

Üst sıralarla uçurumun yavaş yavaş açılmaya başladığı haftalar ilerledikçe aramızdaki farkın açılmaması lazım diye düşünenlerdeniz.
Şöyle bir Giresunspor maçını hatırlamak istersek; Denizlispor maçı sonrası 3 puan bekliyorduk.

Denizli galibiyeti sonrasında karşılaştığımız Giresun takımı hafta içi oynadığı kupa maçı sonrası yeni hocasıyla karşımıza çıktı. Maça baktığımızda Boluspor 4, 2, 3, 1 sahaya çıkarken rakibimiz Giresunspor ise 4, 3, 3 ile sahaya çıkarak karşılaşmasını oynadı.

Rakip Giresunspor özellikle Alican, Emre Kılınç'a yakın oynayarak takımımızı kitlemiş oldu diye gördük. Akabinde ise biri penaltıdan biri ise kornerden gelen 2 golle ilk yarıyı misafir takım Giresun önde kapadı.

Bu skorun ardından bakalım hocamız ne yapacak derken, fazla söze gerek yok eskilerden kalma veya daha çok kapanan takımlara uygulanan doldur boşalta dönen bir Boluspor izledik. Arkada 4 defans oyuncumuz önde Bilal'i, İshak çakılı 6 kişiyle geride kalan bir takım izledik. Stoperlerde Serkan, Mehmet oyuna giren stoperler olmayınca (Serkan ligde bunu yapmadığı içinde sıkıntı yaşadı) geride olduğumuz anlarda Kenan ve Prijovic'e yüksek top (İsmail ve Emre ile arkayı kovala) taktik midir taktiktir istatistiklere göre sonuç alma %3 tür.

Hocamızın taktik anlayışı alanları daraltırım, önde basarım arkadan pasla çıkmam orta sahamı sadece oyun bozmada kullanırım, öndeki oyuncularıma özgürlük vermem, sadece serseri topları kovalansınlar demek biraz sıkıntılı.

Hocamızın bu oyun anlayışı ile bu lig de hocalığa ne kadar devam eder bilinmez? Ama sen bu şekilde haftayı, günleri kurtarabilirsin, böylece ömrünü uzattığın için yaşamaya devam edersin. Ama lig sonuna kadar futboldan zevk almadan, sonuç almadan sen alacağını alırsın, oyuncu alır! Şu bir gerçek; sezon sonuna kadar Bolu'daki futbol severler hem futboldan hem takımdan soğumaya devam ederler.

Bu hafta ile birlikte daha iyi oyun anlayışı, az hata ve 3 puanların gelmesi için Albimo Alanyaspor maçında takımımıza başarılar dileriz.