Güvelik güçleri tarafından telefonla yaşanan dolandırıcılıklara karşı yapılan uyarılara rağmen, vatandaşlar dolandırılmaya devam ediyor. Son telefon dolandırıcılığının kurbanı ise İ.G. oldu. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yaşanan süreç aktarıldı.
Yapılan açıklamada, 05.05.2014 günü İlimiz Merkez de ikamet eden müşteki İ.G. isimli şahsın şüpheli şahıslar tarafından İletişim Cihazlarını Kullanmak Suretiyle Hileli Sözler İle Dolandırılması' sonucu 27.000 TL parayı İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesinde bulunan Ziraat Bankası Şubesine M.S. isimli şahıs adına havale yapması sonucu meydana gelen Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerimizin yapmış olduğu çalışma da;
Gerek Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü gerekse İlimiz Hürriyet Caddesi Ziraat Bankası Şube Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçilerek şüpheli M.S. adına havale yapılan 27.000 TL paraya bloke konulması sağlanmış ve şüpheli şahısların bahse konu 27.000 TL parayı almaları engellenmiştir.
İşlemlerin ardından 27.000 TL para ilgili banka tarafından müşteki İ.G. isimli şahsa iade edilmiştir. Şüpheli M.S. isimli şahsın yakalanmasına yönelik çok yönlü çalışma tarafımızca devam etmektedir. Bolulu vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmalar aralıksız devam edecektir” denildi.