Mudurnu'da 43 yaşındaki bir kadın kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısına 7 bin TL gönderdi. Aynı hesaba 10 bin TL daha göndermek isterken PTT görevlisinin şüphelenmesi sonrasında kadının dolandırıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, adının İsa Dölek olduğunu söyleyen ve kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısı, 43 yaşındaki Nezaket Küçükseyman'a, Adınız bir hırsızlık olayına karıştı. Size operasyon yapılacak. Kimseye haber vermeyin. Vereceğimiz hesaba para yatırın” dedi. Çaresiz kadın korku içinde evinde bulunan 5 adet bilezik ve 5 adet Cumhuriyet altınını bozdurarak toplam 7 bin TL'yi PTT şubesinden dolandırıcının hesabına yatırdı.

10 BİN TL DAHA GÖDERMEK İSTEDİ

Bir süre sonra tekrar arayan şahıs, 10 bin TL daha yatırması gerektiğini söyledi. Evinde bulunan diğer altınlarını da bozduran Nezaket Küçükseyman, PTT şubesine giderek parayı aynı hesaba yatırmak üzereyken gişe görevlisinin olayı fark etmesiyle gerçek ortaya çıktı. 10 bin TL yatırılmadan PTT şubesine polis ekipleri çağırıldı. Nezaket Küçükseyman kendisini dolandıran şahıs hakkında şikayetçi oldu. (Özgür Bolu)