Telefon dolandırıcıları yine sahneye çıktı. 3 günden bu yana insanları telefonla arayarak şehit aileleri veya polisler için para isteyen dolandırıcılar, bu kez yaşlı çifti hedef aldı. Polis ekipleri, son 3 günde dolandırıcıların Bolulu vatandaşları hedef aldıklarını belirterek, bu tür telefonlar geldiğinde 155 polis imdat telefonuna haber verilmesini istediler.

Bolu'da kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları yaşlı çifti arayarak para istedi. Erkek çocuklarını arayan çift dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN İSTEDİLER

Edinilen bilgiye göre olay, Karaçayır Mahallesi Haznedarlar Sokak'ta meydana geldi. 83 yaşındaki Mehmet Şerebatır ve eşi 78 yaşındaki AyişeŞerebatır evde oldukları sırada telefon çaldı. Gizli numaradan gelen telefondaki kişi kendisini polis olarak tanıtarak Bahçelievler Karakolu'ndan aradığını söyledi. Telefondaki dolandırıcı, şehit aileleri için para topladıklarını ifade ederek hesaba para yatırmalarını istedi. Dolandırıcı, çiftin yaşlı olduğunu anlayınca eve kadar gelip parayı alabileceklerini söyledi.

POLİS EVİN ÇEVRESİNİ SARDI

Yaşadıklarını telefonla erkek çocuklarına anlatan yaşlı çift dolandırıcıların hedefi olduklarını anlayınca durumu polise bildirdiler. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dolandırıcıların eve gelebileceği ihtimaline karşı evin çevresini sardı.Polis ekipleri Şerebatır çiftinin ifadesini alırken, telefon dolandırıcılarının yakalanması için çalışma başlatıldı. Haber Merkezi