Özel Çağsu Hastanesi büyüyor. Hastane bahçesinde başlanan inşaat hakkında Özel Çağsu Hastanesi İşletme Müdürü Reşat Ayaz bilgi verdi. Ayaz, Eskiden hastanemizin arka bölümünde bulunan acil bölümünü yolun kenarına alınacak. Yatak kapasitemiz artacak ve her bölüm kendine ait alanda hizmet verecek” dedi.
Ayaz yeni başlanan hastane inşaatı hakkında şu bilgileri verdi; Özel Çağsu Hastanemize yeni ilave bir bina yapılıyor. Bildiğiniz gibi 2007 yılında faaliyete geçen hastanemizin artık kalitesi ve etraf tarafından bölge hastanesi özelliğinde olma nedeni ile hasta sayımız çoğaldı. Bizde uzun zamandan beri yatak sıkıntısı çekiyorduk. Şimdi bunun üzerine hastanemizin yönetim kurulu başkanı Cavit Demir gerekli girişimleri yaparak hastaneye ilave bir bina yapılmasına karar verdi. Şu anda projesi çizildi, belediyeden inşaat ruhsatı alındı, bakanlıktan izinler alındı. Dolayısı ile bu hastanenin ek binası. yaklaşık 5 ay sonra faaliyete geçecek. İnşaat firmaları ve diğer firmalar olsun onlarında bir kısmının ihaleleri tamamlandı. İnşaata bugün itibari ile başladılar, inşallah kısa bir sürede bitecek.
YATAK SAYISI YÜZÜN ÜZERİNDE OLACAK
Hastanemizin bu ilave binasında ise şunlar olacak; Bina sadece hastaneye ek bina olarak değil hastanenin işlevsel özelliğini de değiştirecek. Eskiden hastanemizin arka bölümünde bulunan Acil bölümünü artık yolun kenarına alıyoruz, proje gereği böyle yapılacak. Özellikli alanlar örneğin kadın doğum servisi kendine ait alanda hizmet verecek. Cerrahi, kardiyoloji, ortopedi bölümü acilin hemen yanında olacak ve acil müdahalelere daha rahatlıkla müdahale edebilecek. Yoğun bakım ünitesinin hem yatak sayısı arttırılacak hem de yoğun bakım ünitesi ile birleşmiş olacak. Bunun dışında odalarımız bakanlığın müsaade ettiği yatak sayısında ki odalar eskiye göre daha geniş olacak ve VIP oda sayısını çoğaltacağız. Şu anda ki VIP oda sayımız yeterli değil. Yaklaşık 5 bin metrekare olarak inşaat alanı planlanıyor. Tabiî ki bu alan içerisinde yapılacak işleri tek tek söylemek ancak projeye bakıp söylenebilir. Ama hastanenin ana dokusundaki servis alanından burada ki servis alanı aynı kat üzerinden birleşmiş olacak işte orada ki yoğun bakım alanı ile burada ki yoğun bakım alanı birleşecek. Hastanenin ana dokusuna dokunulmadan, sanki siz binaya girdiğinizde yeni bir ek bina yapılmış değil aynı bina devam ediyor, sanki daha genişlemiş daha ferahlamış bir bina ile karşılaşmış olacaksınız. Acilde aynı zamanda daha ön tarafa geldiği için hastalarımızın daha kolay ulaşabileceği bir yer haline gelecek. Bunun dışında laboratuvarda, görüntüleme alanında, diğer alanlarımızda farklılıklar olacak ki yapıldıktan sonra görüntü olarak görmeniz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.”
YATAN HASTALARIMIZA VE ÇEVREDE Kİ BULUNAN KİŞİLERE VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUZ
İnşaat süresi yaklaşık 5 ay olarak öngörüldüğün altını çizen Ayaz, Tabi bu normal hava şartlarında, her şeyin uygun olması halinde muhtemelen tamamlanacak inşaat süresi. Mimarlar ve mühendisler tarafından söylenen süre böyle. Yatak kapasitemiz bu ilave bina ile yüzün üzerine çıkacak hatta bu yatak alanı bakanlığın öngördüğü yatak sayısı olacak. Fakat ilerleyen dönemde yatak artırma imkanınız her zaman var. Dolayısı ile binada yönetmelik gereği olması gereken yatak sayısı kaç ise o kapasiteye sahip olacaktır. Buda şu demektir önümüzdeki 20 yıl içerisinde ki bir daha böyle bir inşaat yaparak şu noksandı bu noksandı diye düşünmeden planlanıp ona göre bir ek ilave bir bina yapılıyor. 2007'de yapılmış Çağsu Hastanesinin neredeyse metrekare olarak aynısı yapılmış olacak bu iki bina arasında ki proje üzerinde düşünülen insanlarımızın kafeteryası bu bölüme alınarak uygun hale getirilecek. Tabi bunun için akıllı