Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Adem Evcil, yayınladığı mesajla Doğu Türkistan'da yaşam mücadelesi veren Türklere dikkat çekerken, uygulanan çifte standarda isyan etti. Evcil açıklamasında, Doğu Türkistan Türkleri Müslüman sayılmıyor mu?” dedi.
Haber Merkezi

Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Adem Evcil, Doğu Türkistan'da Çin zulmüne uğrayan Türklere dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yayınladı. Evcil yaptığı basın açıklamasında, Zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımız ağır baskılar ve saldırılar ile karşı karşıyadır. Son günlerde yaşanan hadiseler bunu gözler önüne sermektedir. Çin istilası altında bulunan Ata Vatanımız Doğu Türkistan'da bulunan Uygur Türkleri oruç tuttukları, namaz kıldıkları, ibadet ettikleri için işkencelere ve ne yazık ki ölüme maruz kalmaktadır. Doğu Türkistan Türk'lerine uygulanan bu zorba, insanlık dışı vakaları kınıyoruz. Yıllarca ve halen de ‘İnsan Hakları' diye sloganlar atıp da Türk bölgelerine sırt çevirenleri de yüce Allah'a havale ediyoruz. Biz buradan soruyoruz: Doğu Türkistan Türkleri Müslüman sayılmıyor mu? Onlar dinden değil mi ? Ve en büyük sorumuz şudur ki: Doğu Türkistan halkı ‘Türk' olduğu için midir ki din kardeşimiz denilerek hiç bir yerde savunulmuyor? İsimleri telafuz dahi edilmiyor?” dedi.

Zor şartlar altında Müslümanlığın şartlarını yerine getirmeye çalışan Türkmenlerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Evcil, Bugünlerde yayınlanan programlarda Filistin, Gazze vs. Yerlere ‘özel dua' yapılırken neden bir kez dahi olsun Doğu Türkistan Türkleri'ne dua edilmiyor? Amin denilmiyor? O kardeşlerimiz , en ağır şartlar altında hem Türklük hem de Müslümanlık görevlerini yerine getirmek için canlarını ortaya koymaktadır. Tüm yasaklara, işkencelere ve hatta ölüme rağmen Müslümanlık görevini yerine getiren din kardeşlerimize yüce Allah'tan yardım diliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 28 soyadışımız dini vazifelerini yerine getirdikleri için şehit edildi. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde ve ilimizde de Ülkü Ocakları'mızın organizesiyle gıyabi cenaze namazları kılınmıştır. Cenab-ı Hak mekanlarını cennet etsin, rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.