Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 3.dönem 2013 yılı 2. Olağan Kalkınma Toplantısı Kocaeli'de yapıldı.
Ramada Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan, Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Gebze Ticaret Odası Halit Uçar, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve davetliler katıldı.
Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan'ın başkanlık yaptığı toplantıda konuşan Kalkınma Kurulu önceki dönem başkanı Halit Uçar, "Kurul üyeliği dört senede bir yapılıyor. Beş ilde yapılan istişare toplantılarının sayısının arttırılması gerekiyor. Bana göre bu oylamanın kapalı olması gerekiyor" dedi
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kalkınma Kurulu başkanının Kocaeli'den seçilmesi gerektiğini belirterek, "Sanayi Kocaeli de daha yoğun olduğu için Kalkınma Kurulu başkanın Kocaeli'den seçilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum ve bu konuda destek bekliyorum" diye konuştu.
Toplantıda diğer illerdeki kalkınma kurulu üyeleri de 4 yıl 2 dönemdir yapılan Kalkınma Kurulu başkanlığının Kocaeli'den seçildiğini ifade ederek, "Artık başkanlık diğer illere verilmelidir. Demokrasilerde seçim vardır. Başkan adayları adaylıklarını koysunlar. Zamanımız kısıtlı bir an önce seçimi yapalım" diye konuştular.
Sakarya Vali Yardımcı Adem Saçan'ın oylama usulünü belirleyememesi sonucunda oylama esnasında tartışmalar yaşandı. Kalkınma Kurulu başkanlığına Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Halit Uçar, Sakarya Ticaret Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu aday oldular. Ayhan Zeytinoğlu, birinci oylamada elendi. İkinci oylama Akgün Altuğ ve Halit Uçar ile devam etti. Oylama sonucunda Akgün Altuğ 45 oyla başkanlığa seçildi. Halit Uçar ise, 40 oyla başkan vekilliği görevine getirildi.