AK Parti İl Başkanı Doğanay, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk tarihine yön veren eşsiz liderlerden birisi olarak milletimizin zihninde yer almıştır” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'inciyıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının yıldönümünde minnetle ve şükranla andığını belirten Doğanay, Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 77'inci yılında Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk tarihine yön veren eşsiz liderlerden birisi olarak milletimizin zihninde yer almıştır” diyen Doğanay, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:“Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyladünyanın saygısını kazanmıştır. 10 Kasım, Atatürk'ü anmanın yanı sıra, O'nun ideallerini bir kez daha hatırlamanın ve milletimizin sahip olduğu değerlerin farkına varmamızın vesilesi olmalıdır. Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun ‘en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır.

“RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini ve temel değerlerini koruyarak,ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeyeçıkarmak için yolumuza devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 77'inci yıl dönümünde kendisini, şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehit Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” Haber Merkezi