Ak Parti İl Teşkilatı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ak Parti İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay seçime sayılı günler kala yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek süreci değerlendirdi. Ak Parti'nin seçim beyannamesinden bahseden ve muhalefete sorular yönelten Doğanay, Dağlıca'da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet dilerken, anneannesi vefat eden Bolu CHP Milletvekili Adayı Burak Cop'a da başsağlığı diledi.


Konuşmasının başlangıcında basın mensuplarının önemine vurgu yapan Doğanay, Siyasiler ve basın ikilisinin bir bütün olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü birlikte çalışıyorlar, basın olmadan siyasilerin, siyasiler olmadan da basının bir ayağı hep eksik kalır. Amaç olarak baktığımızda her iki tarafın da odak noktası aynı” dedi.

“2002, 2007 VE 2011'DEKİ SEÇİM HAVASININ YENİDEN OLUŞTUĞUNU GÖRÜYORUZ”

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını değerlendiren Doğanay, 1 Kasım'a doğru tüm siyasi partiler olarak hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Bizler Ak Parti ailesi olarak sahadayız, her yerdeyiz, ilçelerde ve merkezde çalışmalarımız devam ediyor. Teşkilatlarımız olarak en alt kademesinden en üst kademesine kadar birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Sahaya indiğimizde sahadaki çalışmalarımızın da mükemmel olduğunu ve vatandaşımızın yanına gidip onlarla hasbihal ettiğimizde 2002, 2007 ve 2011'deki seçim havasının yeniden oluştuğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız 7 Haziran öncesi ve 7 Haziran sonrası konusuna değiniyorlar ve istikrardan yana olduklarını, Türkiye'de 13 yıldır iktidar olan Ak Parti döneminde ülkeye nelerin kazandırıldığını biliyorlar” şeklinde kouştu.

“VATANDAŞIMIZ İNANIYOR VE AK PARTİ SÖZ VERDİYSE YAPAR DİYOR”

Ak Parti olarak geçmişte yapılan eksikleri ve hataları da görüp düzeltmeye çalıştıklarını ve bu doğrultuda çok güçlü bir seçim beyannamesi ile vatandaşın karşısına çıktıklarını belirten Doğanay, Bizim Ak Parti olarak kendi içimizde dersimize çok iyi çalıştığımızı, geçmişte nerelerde hata yaptığımızı gibi konuların tespitini çok iyi yaparak seçim çalışmasına başladık. Çok güçlü bir seçim beyannamemiz var. Özellikle 2007 seçimlerinde gerek askeri ücret gerekse emekli maaşları noktasında bizi eleştiren muhalefet partisi, hep söylediğim gibi asgari ücretin 1500 TL olacağından bahsedenler hatta biraz daha gaza geldiklerinde 2000 TL gibi rakamlara çıktıklarını gördüğümüz siyasi partiler, madem ki böyle bir çalışmanız var neden kendi Belediyelerinde ciddi anlamda asgari ücretle çalışan sözleşmeli insanlara, özellikle İzmir gibi büyük bir Belediye'de çalışan insanlar için asgari ücreti neden yukarıya çekmediklerini veya yerele indiğimizde Mudurnu'da, Mengen'de neden bu tür bir çalışma yapmadıkalrını ben kendilerine buradan sormak istiyorum. Sürece baktığımızda daha önceki seçimlerde bizim bir sloganımız vardı, Onlar konuşur Ak Parti yapar, evet onlar konuşur biz yaparız. 13 yıldır halkımıza verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdiğimiz gibi bu seçim beyannamemizde de biz emeklimize asgari ücretlimize, çiftçimize neler vaad ettiysek 1 Kasım seçimlerinde de inşallah tekrar Ak Parti'nin iktidarıyla bunları gerçekleştireceğimizin vaadini verdik. Vatandaşımız da buna zaten inanıyor ve Ak Parti söz verdiyse yapar diyor” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETLİYE, EMEKLİLERE, ÇİFTÇİLERE VERİLEN SÖZLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Ak Parti seçim beyannamesinde yer alan asgari ücretlilere, emeklilere ve çiftçilere yönelik verilen sözlerin Ak Parti'nin iktidarıyla 2015'in hemen sonrasında gerçekleştirileceğini belirten Doğanay, Buradan özellikle asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza sesleniyorum 1 Kasım'dan sonra, 2015'in hemen sonrasında asgari ücret 1300 TL olacak, bunu tekrar beyan ediyoruz. Emeklilerimize çok ciddi anlamda iyileştirmelerimiz var 1200 ile 1300 TL arasında değişen iyileştirmelerimiz var. Çiftçilerimize yine gübreden yeme kadar kdv oranlarında indirimler var. Bunların hepsini vatandaşlarımızın oy kullanırken çok iyi bir şekilde değerlendirmelerini istirham ediyorum” dedi.

Son olarak şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet dileyen Doğanay, anneannesi vefat eden CHP Milletvekili Adayı Burak Cop'a da başsağlığı diledi. Yaşar DİNÇER