AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in 1 Kasım seçimleri nedeniyle istifa etmesinin ardından, gözler AK Parti İl Başkanlığı'na kimin geleceğine çevrilmişti. Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu başkan yardımcısı olduğu için AK Parti İl Başkanlığı'na vekaleten bakan Nurettin Doğanay, Bu güne kadar ne makam kovaladım ne de mevki. İnandığımız dava uğruna verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Ancak il başkanlığı gibi bir düşüncem yok. Şuanda vekaleten bakıyorum. Genel Merkez il başkanlığına kimi uygun görürse göreve ona teslim ederim” dedi.

ÖZEL HABER: HAKAN AYDIN

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan çıkan izin sonrası 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olabilmek amacıyla İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek istifa etmiş, Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Nurettin Doğanay il başkanlığına vekalet etmeye başlamıştı.

İSİMLER ORTAYA ATILDI

İl başkanının istifa etmesi sonrası birçok isim gündeme getirilirken, AK Parti milletvekilliği adaylık başvurularında il başkanlığına Nurettin Doğanay vekalet etti.

“HAC YOLCUSU”

14 Eylül'de kutsal topraklarda olacağını belirten AK Parti İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay, 1 Kasım seçimleri ülkemiz ve partimiz için çok önemli bir viraj. Partinin bir neferi olarak bu süreçte üzerime düşen her türlü görevi, geçmişte olduğu gibi yarında yapmaya devam edeceğim. Ancak İl Başkanlığı yapma gibi bir niyetim yok. Siyaset uzun soluklu bir yolculuktur. Benim il başkanlığı gibi bir düşüncem olmadığı için daha önceden ayarlanmış hac ziyaretim olacak. 14 Eylül tarihinde Kutsal topraklara gitmek üzere Bolu'dan ayrılacağım. Bu güne kadar ne makam kovaladım ne de koltuk peşinde oldum. Verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştım. İl başkanımızın istifası sonrası da bu görev bize düştü. AK Parti Genel Merkezi tarafından yeni bir isim atanıncaya kadar bu görevi de en iyi şekilde yapıp, atanan arkadaşımıza görevi teslim edeceğim” dedi.