Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde ‘Ekrem Doğanay Hocaefendiyi Anma Günü Kur'an ziyafeti ve hafızlık icazet merasimi' yapıldı. Törende Ankara ve İstanbul'dan gelen Dünya sıralamalarına giren ünlü hafızlarımız doyasıya Kuran ziyafeti verdi. Halkın yoğun katılımının sağlandığı programın ileriki yıllarda da tekrarlanması istendi.

Yeniçağa'nın kuş cenneti mesire alanında gerçekleşen törene, eski başbakan yardımcılarından Emrullah İşler, Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Erçoşkun ve Fehmi Küpçü, Yeniçağa Kaymakamı Kenan Erenoğlu, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Anfa Genel Müdürü Ramazan Arslan ve davetliler katıldı.

Törende konuşan eski bakan İşler, Türk milletinin mayasının Kur'an-ı Kerim'le yoğrulduğunu belirterek, Yakın tarihe baktığımızda ne zaman bir darbe olsa Kur'an eğitimine darbe yapıldığını gördük. İşte 12 Eylül darbesi, 60 darbesi, 12 Mart Muhtırası, 28 Şubat kararları yaşandı. Hepsine baktığımızda amaç Kuran'ı baltalamak olmuştur. İmam hatipleri kapatmak olmuştur” şeklinde konuştu.

Törende, mezun olan 15 hafıza protokol tarafından mezuniyet belgeleri, Erdoğanlar Ağır Nakliyat, , Gerede Manavoğlu Kuyumculuk Gerede Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından çeyrek altın, 2 öğrenciyi Uzman Turizm 13 öğrenciye de ANFA genel müdürlüğü umre sözü verdi. Önümüzdeki yıl Hafız öğrencilerimizin umre sözünü de Eminevim ve Emin Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Muhterem Emin Üstün verdi. Ayrıca Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki 15 öğrenci ve hocalarını takım elbise ile ödüllendirdi.

Haber Merkezi