Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, Ak Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Fatih Metin'in Kıbrscıkla ilgili söylediği iddia edilen sözlerini sert bir dille eleştirdi ve Kıbrıscıklılar ve Kıbrıscık dostları bu aşağılamayı asla unutmayacaktır. Nasıl ki "iki ayyaşın yaptığı yasa" lafı unutulmuyorsa, bu da unutulmayacaktır. Havası sert insanı mert Kıbrıscık, 1 Kasım da bu riyakârlığın dersini, sandıkta verecektir” dedi.

CHP Parti binasında basının karşına geçen Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ'ı İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Milletvekili Tanju Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, CHP Merkez İlçe Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, CHP 2. Sıra vekil adayı Burak Cop, CHP 3. Sıra vekil adayı Elfaz Temiz ve çok sayıda CHP'li yalnız bırakmadı.

Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, AKP Bolu Milletvekili adayı Fatih Metin Kıbrıscık'a geldiğinde daraldığını, Dörtdivan'a gittiğinde ruhunun açıldığını söylemiş. Gerekçesi ise; Kıbrısçık'ta belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi'ne kaptırdıktan sonra üç tane daha meyhane açıldığını, kahvehanelerin bile meyhaneye dönüştüğünü, hem de hiç umulmadık kişilerin, sıradan köylülerin bu da ne demekse oturmuş bira yudumladıklarını görmesi olmuş. Belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi'ne kaptırdıktan sonra, kahvehane ve meyhane sayısında hiçbir değişiklik olmamıştır. Halen bir adet kafeterya, dört adet kahvehane, üç adet içkisiz lokanta, iki adet birahane ve bir adet içkili dernek lokali vardır. Üstelik birahanelerden bir tanesi AKP'li belediye tarafından 27.10.2010 tarihinde ruhsat verilerek açılmıştır. Kahvehanelerde asla alkollü içecek satılmamakta ve içilmemektedir. Hiç umulmadık sıradan köylüler ne demektir? Buradan, insanların ötekileştirildiği ve aşağılandığı sonucu çıkmaz mı? Fatih Metin'in köylü insana nasıl tepeden baktığını, kendisini nasıl seçkin gördüğünü göstermez mi? Hazret, ya kahvehane ile lokali veya lokal ile meyhaneyi karıştırıyor ya da yalan söylüyor. Kapalı kapılar ardında milleti aşağılamak ve millete küfretmek, halkın önün de ise güzellemeler yapmak, riyakârlıkları ortaya çıktığında inkâr etmek, riyakârlıklarını ortaya çıkartan kişileri de müfteri ilan etmek en önemli meziyetleri haline gelmiştir. Dedi.

AKP'nin halktan tehdit ve şantajla oy almaya çalıştığını belirten Başkan Doğan, Bir zamanlar meyhanelere girip oy istemeyi, ballandıra ballandıra ekranlarda sergilemediler mi? Peki şimdi ne değişti? Meyhanelerde ki oylara ihtiyaçları mı kalmadı? Artık ruhları daralıyor. Evet, durulacak, biliyorlar ki artık, iktidar olamayacaklar. Dörtdivan'da ruhu açılıyormuş, Dörtdivan her defasında karşılıksız destek veriyormuş. Siz Kıbrıscık'tan bu güne kadar ne karşılığı destek aldınız ve ne karşılığında destek istiyorsunuz? Demek ki "halka hizmet hakka hizmet" diyerek de riyakârca davranıyorsunuz. Demek ki halka da hakka da karşılıksız hizmet etmiyorsunuz. Fatih Metin Bolu milletvekili adayı olduğunu unutmuşa benziyor. Bolu milletvekili adayı mı, Dörtdivan milletvekili adayı mı? Kıbrısçık'ta daralıyor, Dörtdivan'da açılıyor ise; Mengen'de kapanıyor, Gerede'de saçılıyor, Mudurnu'da düşünüyor, Göynük'te coşuyor mu? İnsanları aşağılayarak, rakiplerinizi karalayarak oy devşirmeye çalışacağınıza; neden hükümet programınızı ve yapacaklarınızı anlatmıyorsunuz? Köy ve mahalle muhtarlarını ‘şu kadar oy gelmez ise suyunuzu getirmeyiz, yolunuzu yapmayız' diyerek, tehdit ediyor ve şantajla oy almaya çalışıyorsunuz? Kepçe karşılığı oy istiyorsunuz, dozer karşılığı oy isliyorsunuz, greyder karşılığı oy istiyorsunuz. Kömür dağıtıyor oy istiyorsunuz, gıda poşetleri dağıtıyor oy istiyorsunuz. Gelin aşağılamaya çalıştığınız Kıbrısçık halkının seçtiği, Cumhuriyet Halk Partili belediyenin çalışma anlayışına bakın: Çalışanları ile barışık, çalışanlarının yönetsel inisiyatif almalarını sağlayan, ekonomik ve sosyal haklarını koruyan ve destekleyen, %39 oranında ücret artışıyla ödüllendiren, sosyal belediyecilik sergiliyor. Kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin siyasal görüşüne göre ayrıcalık ve de oy pazarlığı yapmadan tarafsızca hizmet ediyor. Bu anlayışla hizmet etmeye de devam edecektir. Fatih Metin şunu unutmasın ki üç bin dört yüz nüfuslu Kıbrıscıkın dışında yaşayan yüz yirmi bin nüfusu vardır. Bu nüfusun yirmi bini ise Bolu'da yaşamaktadır. Kıbrıscıklılar ve Kıbrısçık dostları bu aşağılamayı asla unutmayacaktır. Nasıl ki "iki ayyaşın yaptığı yasa" lafı unutulmuyorsa, bu da unutulmayacaktır. Bilesiniz ki havası sert insanı mert Kıbrısçık; 1 Kasım da bu riyakârlığın dersini, sandıkta verecektir. Hem de Bolu'da yaşayan mert Kıbrıscıklılar ve Kıbrısçık dostlarıyla birlikte verecektir. Unutmayınız ki daralmış ruhunuzla, bulanmış beyninizle sandığa gömülecek ve tarihin karanlık sayfalarında yerinizi alacaksınız.” diye konuştu. Haber Merkezi