Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, antibiyotik alarak vücut dirençlerini artırmaya çalışan vatandaşlarımıza seslenerek polen kullanmalarını tavsiye etti. Ünalantarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Son günlerde havaların iyice soğuması ve eksi derecelere varması insanların soğuğa karşı olan dirençlerinin azalması ve buna bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması mevsim hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır.
Bu nedenle; Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak 2011 yılında Özel İdare destekli, arıcılarımıza dağıtılmış olan polen tuzaklı kovan altlıklarından elde ettiğimiz polenler, birliğimiz bürosunda satışa sunulmuştur. Polenin bir protein deposu olması, insanlarımız için çok önemlidir.
Polen çiçeklerin erkek organından, bal ise çiçeklerin dişi organından arılar tarafından dışarıdan müdahale yapılmadan üretilen besin kaynaklarıdır. Polen insan sağlığı ve vücut direncinin artmasında son derece etkilidir. Polen B Vitamini bakımından çok zengindir. Kışın mevsimsel olarak hastalanıp doktora gittiğimizde genellikle B Vitamini endeksli ilaçların verildiği bir gerçektir.
POLEN'İN FAYDALARI:
1-MİDE YARALARI VE ÜLSER TEDAVİSİNDE ETKİLİDİR.
2-ÇOCUKLARDA BÜYÜMEYİ VE GELİŞMEYİ DESTEKLER.
3-KABIZLIK VE DİRENEN BAĞIRSAK İLTİHABINDA BAĞIRSAK ÇALIŞMALARINI DÜZENLER.
4-KAN HEMOGLOBİNİNDE HIZLI ARTIŞ SAĞLAR, ÇOCUKLARIN KANSIZLIĞINI GİDERİR.
5-KUVVET VE DİNÇLİK VEREN ETKİLİ BİR CANLANDIRICIDIR.
6-SAKİNLEŞTİRİCİ VE KULLANIŞINDA HİÇBİR YAN ETKİSİ YOKTUR.
7-21 ÇEŞİT AMİNO ASİT, TABİİ ŞEKERLER, FERMENTLER VE HORMONLAR BULUNUR.
8-GELİŞME ÇAĞINDA ÇOCUKLARIN ZİHİNSEL VE BEDENSEL GELİŞMELERİNE YARDIMCI OLUR
9-BAĞISIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR HASTALIKLARDAN KORUR
10-POLENLE BESLENEN ANNENİN BEBEĞİNE VERDİĞİ SÜTÜ DAHA UZUN SÜRER. BÖYLECE HEM BEBEĞİN GELİŞME BOZUKLUĞU HEM DE BEBEĞİN KABIZLIĞI ÖNLENİR,GAZI GİDERİR VE HASTALIK KAPMAMASINA YARDIMCI OLUR.
11-ŞEKER HASTALIĞINA FAYDALIDIR.
KULLANILIŞI:
Bir yaşından küçük çocuklara verilmemelidir
Sabah ve akşam yemeklerden 15-20 dakika önce bir veya iki çay kaşığı tüketilmelidir.