Özel Çağsu Hastanesi Uzman Diyetisyeni Tuğba Yüzüak, kendisine kilo vermek için danışan Fatma Altuntaş'a uyguladığı diyet sayesinde 3 ayda 12 kilogram verdirerek, aynı zamanda yüksek tansiyon hastası olan Altuntaş'ın, tansiyonunun normal seviyelere gerilemesini de sağladı.

Özel Çağsu Hastanesi Uzman Diyetisyeni Tuğba Yüzüak, basın mensuplarına verdiği demeçte şunları söyledi; Yapılan araştırmalarla beslenme ihtiyaçlarının yaş ile birlikte değiştiği netleşmiştir. İlerleyen yaşlarda besin gereksinimleri değişiyor, kalori ihtiyacı azalıyor, lif ve sıvı alımına dikkat etmek genç yaşlarda olduğundan daha fazla önem kazanıyor. 60 yaş üzerindeki bireylerin vücut yapısının kompozisyonunda, organların fonksiyonlarında pek çok değişiklik meydana gelmektedir. En önemli değişiklik özellikle bayanlarda metabolizmanın yavaşlaması ve hücre yenilenmesinin gerilemesidir.”

Diyetisyen Tuğba Yüzüak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

BİREYLERİN BU DÖNEMİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Yeterli ve dengeli beslenme, yaşın ilerlemesine bağlı oluşabilecek hastalıkların önlenmesinde veya geciktirmesinde; varsa bireydeki hastalığın tedavi edilmesinde, bu dönemde oluşabilecek sakatlıklardan korunmada çok önemli rol oynamaktadır. Yaşamları boyunca yeterli ve dengeli beslenmiş olan bireylerin yaşları ilerlemiş olsa bile hastalıklara yakalanma riski de daha azdır.

VÜCUT YAĞINI 40,7 KG DAN 31,7 KG DÜŞÜRDÜK

Bu beslenme profiline uyum sağlamış ve sağlıkla kilo vermiş kişiler arasında örnek vermek gerekirse, sağlıkla ideal kilosuna ulaşmış Fatma teyzeyi söyleyebilirim. 59 yaşındaki Fatma teyze ilk tanıştığımızda 87 kiloydu. Yaptığımız ölçümlerde ideal kilosuna bir hayli uzak olduğunu gördük. Bunun üzerine yeni bir beslenme süreci için kendisiyle uzun uzun konuşmalar yaptık. Sonrasında vücut analiz cihazları yardımıyla aldığımız ölçümleri değerlendirdik. Ölçümlerini yaptığımızda vücut yağ oranının çok yüksek olduğunu gördük. Vücudunda 40,7 kg yağ vardı. Bu da önemli ölçüde sıkıntılı bir durumdu. Sağlık nedenleri yüzünden Hayatına hareket katmamızda çok zordu. Vücut için kilo kaybının yağdan olması en önemli olandı. Fiziksel aktivitesinin az olmasından dolayı Kilo kaybını sadece yağdan yapmamız bu anlamda da çok güç görünüyordu. Durum böyle olunca bu süreçte kendisinden isteğim takip sürecini sıkı tutmak ve haftalık takipleri aksatmamasıydı. Ve Fatma teyzenin uyumuyla Her hafta yaptığımız ölçüm kontrolleri, beslenmesi üzerine konuşmalarımız ve güncel liste formlarını oluşturarak programa başlamış olduk. O günden sonra Fatma teyze ile Umutla başlayan serüvenimiz çokta zor bir süreç olmadan ilerledi. Fatma teyzenin her şeyden önce kararlılığı, söylediğim her noktaya dikkat ederek hiçbir kontrolünü aksatmaması, listeye tam uyum sağlamış olarak gelmesi bizi zafere ulaştırdı. 3 ayın sonunda 12 kg vererek ölçümde mutlu bakışlarla 75 kg'mı görmemizi sağladı. Ve en önemlisi Vücut yağı 40,7 kg dan 31,7 kg düşmüştü. Ölçümlerimizde en kritik yağlanması bel ve basen kısmında olan Fatma teyze 12 şer cm hem bel kısmından hem basen kısmından inceldi. Fatma Teyzenin artık 12 kg lık bir yükü yok. Ve şuan muhabbetli görüşmelerimizi koruma programı eşliğinde sürdürüyoruz. Bu şekilde sıkı takip halinde düzenlenmiş yeterli ve dengeli beslenme programları gerek ergenlik dönemi gerek yetişkin kişilerde gerekse ilerleyen yaşlarda kişilerin olması gereken vücut ölçülerine ve formuna sağlıkla kavuşmaları kaçınılmaz bir gerçek oluyor.

“BÖREĞİMİ, KISIRIMI, DOLMAMI DA YEDİM”

Fatma Altuntaş ise gazetecilere yaptığı açıklama da şunları söyledi; İlk geldiğimde kilom 87.200 dü şu anda ise 74.500 kiloyum, hedefim ise bir beş kilo daha verebilmek şu anda çok mutluyum, kilo vermek bana sağlık açısından çok iyi geldi, kendimi çok iyi hissediyorum, eski kilomda iken yüksek tansiyon hastasıydım, verdiğim bu kilolar sayesinde eskiden kullandığım tansiyon hapının artık yarısını içiyorum tansiyonum artık normal seviyelerde yani size şöyle anlatayım eskiden tansiyonum 22-15 lere kadar çıkardı şu anda gayet normal seviyede, şu anda kendimi daha zinde ve genç hissediyorum bu durum insanın psikolojisine bile yansıyor. Bana uygulanan bu diyette mesela hiç yemediğim kadar et yedim, eskiden pek yemezdim tavuk, balık yiyebiliyorum, yalnızca tatlı yemiyorum ama zaten bu diyeti uygularken aklıma tatlı bile gelmiyor, bilirsiniz biz hanımların günleri vardır, o günlere de gittim böreğimi, kısırımı, dolmasını da yedim, ama bu uyguladığım diyet sayesinde fazla kilomu da verdim. Haber Merkezi