Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Türkiye Kamu Sen Genel Merkezi'nde görev yapacak olan Türk Diyanet vakıf Sen Bolu İl Eski Başkanı Metin Saltan, Siyasi iradenin bu anayasal olan hakkımıza saygılı olmalarını, din görevlisini siyasetin içine çekmekten ziyade din noktasında onlara yardımcı olmalarını, kimseyi ötekileştirmeden hatta bazı arkadaşlarımızı makam odasına çağırmak suretiyle sendikal ayırım yapmamalarını özellikle rica ediyorum. Bu konuda da olayın takipçisi olacağım. Benim şu süreçten sonra artık kimseye minnet borcum kalmamıştır. Üyem için çalışacağım, milletim için çalışacağım. O yüzden lütfen herkes duracağı yeri bilsin” diye konuştu.
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı 11 iş kolundan biri olan Türk Diyanet Vakıf Sen Bolu İl Başkanı Metin Saltan, sendikanın 5. Olağan Genel Kurul sonucunda Hazım Zeki Sergi Başkanlığında yönetim kuruluna seçildi.
Köroğlu Televizyonu Haber Müdürü Rasim Özdemir'i ziyaret eden Saltan, Ankara'da üyelerin haklarını alması için vereceği mücadeleyi anlattı.
DİYANET İŞLERİ BİRLEŞTİREN BİR KURUMDUR”
“Hep haklının ve hakikatin yanında olan, hep haklıyı savunan ve bundan kesinlikle taviz vermeyecek, kırmızı çizgileri olan bir sendikal faaliyet yürütüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek önemli bir hizmet sunan güzide bir kurumdur. Başkanlığımızın vizyon ve misyonunda belirtilen temel hedefler doğrultusunda merhameti, paylaşmayı, kardeşliği ve insanlık onurunu sık sık afişlerimizde gördüğümüz bir tema olarak uygulanan bir hal haline gelmiştir. Bunlarla destekliyoruz. Ancak şu süreçten sonra sadece afişlerde yer alarak görsellikten uzaklaştırılarak bizzat kurum çalışanlarına bu paylaşımdan bu merhametten bu insanlık onurundan da pay verilmesini talep edeceğiz. Bu konuda da çalışmalarımız olacak. Netice itibariyle hedef kitlesi insan olan bir faaliyet yürütüyoruz.
“DİYANET İŞLERİ SENDİKAL AYIRIM YAPIYOR”
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın anayasal kurumda bütün görüş ve düşüncelerin dışında kalarak herkesin ve her kesimin hocası olmak gibi önemli bir misyonu var. Arkadaşlarımdan bu konuda öncelikle hassasiyet istiyorum. Yine siyasi iradenin de bu anayasal olan hakkımıza saygılı olmalarını, din görevlisini siyasetin içine çekmekten ziyade din noktasında onlara yardımcı olmalarını dinde sevgi, muhabbet, kardeşlik kapılarını sonuna kadar açıp kimseyi ötekileştirmeden, şucu bucu demeden hatta bazı arkadaşlarımızı da makam odasına çağırmak suretiyle sendikal ayırım yapmamalarını özellikle rica ediyorum. Bu konuda da olayın takipçisi olacağımı ifade ediyorum. Benim şu süreçten artık kimseye minnet borcum kalmamıştır. Ben şu önümüzdeki dönemde sadece üyemden mesulüm. Üyem için çalışacağım, milletim için çalışacağım. O yüzden lütfen herkes duracağı yeri bilsin”
Türk Diyanet Vakıf Sen Bolu İl Başkanı İsmail Gündüz ile birlikte Köroğlu TV'yi ziyaret eden Saltan daha sonra haber merkezi çalışanları ile tek tek helalleşti.