Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde diyabet hastaları için ayda bir yapılan eğitimler başladı.
Şubat Ayı diyabet eğitiminde Diyetisyen Vildan Vural ve Diyabet Hemşiresi Arzu Özen tarafından, Diyabet nedir? Kan şekerini yükselten faktörler nelerdir? Şeker hastalığında beslenme tedavisi nasıl olmalıdır?” konularında bilgiler verildi.
Diyabetli hastaların yemeklerini ve ara öğünlerini her gün aynı saatte, aynı miktarda, atlamadan yiyerek, egzersizlerini her gün aynı saatte yaparak, ilaçlarını her gün aynı saatte alarak kan şekerlerini sağlıklı düzeyde tutabilecekleri dile getirildi.
Hastalara şeker, bal, reçel, pekmez, tatlı, hamur işleri (pasta, börek, çörek), kızartmalar, sucuk, salam, sosis, yağlı kuruyemişler (çekirdek, fıstık), patates püresi, hazır meyve suları, kolalar, çikolata gibi besinleri yememeleri gerektiği ancak beslenme uzmanı kontrolünde, doğru eğitim ve sağlıklı beslenme kurallarına uydukları takdirde her diyabetli kişinin de sağlıklı bir kişinin yediği her şeyi yiyebileceği vurgulandı.
Mart ayında ise Diyabet Hastalarında Akılcı İlaç Kullanımı Nasıl Olmalıdır” konulu eğitimin verileceği söylenerek eğitime son verildi.