Geçtiğimiz gün memur maaşlarına yapılan 123 TL'lik zammı protesto eden Kamu-Sen'den sonra DİSK emeklileri de emekli maaşlarını meydanlara taşıdı.

Disk Emekli-Sen Bolu şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında emekli maaşlarının adil şartlarda düzenlenmediği belirtildi.

Lütfiye Özkan tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

SAHTE ENFLASYON ARTIŞ ORANI KADAR

Bildiğiniz üzere, Emekli Sandığı emeklilerinin aylıkların 2015 yılının ilk altı ayı için, yandaş sendikayla imzalanmış olan sözde Toplu Sözleşmeye göre %3, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını ise 5510 sayılı kanunun 55. maddesinde düzenlendiği gibi, son altı aylık dönem için TÜİK tarafından açıklanan, %2,32 oranındaki sahte enflasyon artış oranı kadar artırıldı. Bu maaş artışının anlamı gayet açıktır.

Bu maaş artışlarıyla, hükümet bir kez daha ömrümüzün en güzel yıllarında bu ülkeye verdiğimiz, emeğimizi yok sayarak, ne olursa olsun 11 milyon emekliyi sefalete sürüklemekte kararlı olduğunu göstermiş oldu. İktidarın amacı, sefalete sürüklediği emeklileri, Özel Bireysel Emeklilik sistemine girmeye zorlamak ve kendisini bu ülkenin başına getirmiş olan, yerli ve yabancı sermayeye kaynak aktarmaktır. Çünkü Türkiye 76 milyon nüfusuyla özel bireysel emekliliğe yatırım yapan, sermayenin iştahını kabartmaktadır. Bu nedenle hükümet, bir yandan kaynak yok diye aylıklarımızı insanca yaşanacak düzeye çıkarmayıp, erimesine ve reel olarak gerilemesine yol açarken, diğer yandan da özel bireysel emeklilik fonu satın alan her bir bireyin fona yatırdığı paranın %25'i kadar hazineden para aktarıyor.

KENDİ ŞATAFATINA GELİNCE …

11 milyon emekli, emekli dul ve yetim ile vazife malulünü sefalete mahkum ederken itibarı düşünmeyen hükümet, iş kendi şatafatına gelince hiçbir harcamadan kaçınmıyor. Yolsuzluk ve hırsızlıkların ayyuka çıktığı, milyon dolarların evde ayakkabı kutularında saklandığı, bakanların ve çocuklarının evlerinde çıkan paranın, para kasalarının ve para sayma makinelerinin hesabının verilmediği bir süreçte, kaçak olduğu mahkeme kararları ile tescillenmiş Kaçak Saray” için yapılan itibarımız yükseldi diyebiliyor. 12 yıldır bu ülkede tek başına iktidar da bulunan ve elinde bulundurduğu Meclis çoğunluğu ile sermayenin istediği kanunları saatler içinde çıkarabilen AKP sıra, işçiye, kamu çalışanına, emekliye gelince kaynak yok bahanesine sığınmayı alışkanlık haline getirmiş bulunuyor.

EMEKLİLERİ RENCİDE ETMİŞTİR

Bir kez daha aynı bahaneye sığınan hükümet, 2015 yılının ilk altı ayı için, Emekli Sandığı Emeklilerinin aylıklarını yandaş Konfederasyonla yaptığı sözde Toplu Sözleşemeye göre %3, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını ise 5510 sayılı SSGSS kanunun 55. maddesindeki düzenlemeye uygun olarak, TÜİK tarafından, son altı aylık dönem için açıklanan, %2.32 oranındaki sözde TÜFE artış oranı kadar artırdı. Bu artışla iktidar, %75'i açlık sınırı altında aylık alan 11 milyon emeklinin geçmiş emeğine saygı göstermeyerek, onları rencide etmiştir.

ZENGİNLERİN SOFRASINA OTURMUŞ BİR PARTİDİR

Doğrusu verilen zamlara bizi şaşırtmadı. Zira biz AKP'nin yerli ve yabancı sermayenin en has temsilcisi olduğunu ve onların parlatmasıyla iktidar olduğunu, iktidara geldiği ilk günden beri söylüyoruz. AKP bu ülkenin yok sayılan, ezilen, horlanan, milyonlarca yurttaşının duygularını sömürerek onların oyunu almak suretiyle iktidar olmuş ancak, iktidar olduktan sonra zenginlerin sofrasına oturmuş bir partidir. 12 yıllık İktidarı boyunca yaptıkları da bize fazla söze gerek olmadığını göstermektedir. Hani iktidarının ilk yıllarında, televizyon ekranlarında, sesleri çıktığınca nara atarak, sosyal güvenlikte ve sağlıkta reform yapıyoruz. Buna karşı çıkanlar cahil neye karşı çıktıklarını bilmiyorlar, artık her yurttaş sadece T.C. kimlik numarasıyla, ülkenin neresinde olursa olsun, üniversite, kamu, özel ayrımı olmaksızın istediği hastaneye gidecek diyorlardı ya, reform dedikleri, devleti sağlık hizmetinden çekip, özel sağlık sisteminin önünü açmanın yanı sıra kamu emeklilik sistemini tasfiye ederek özel bireysel emeklilik sistemini Türkiye'ye yerleştirmektir.

ALTIN TEPSİ İÇİNDE, SERMAYEYE SUNULACAKTI

Böylece sağlık ve emeklilik gibi, insanların mutlak ihtiyaç duyacakları ve almak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacakları almaktan kaçınmayacakları, bu karlı alanlar, altın tepsi içinde, sermayeye sunulacaktı. İktidar, 2015 yılının ilk altı ayı için verdiği maaş artışlarıyla, yıllarını ülkeye vermiş milyonlarca emekliyi ile emekli dul ve yetimi aşağılamış ve emeklerine saygısızlık yapmıştır. Hükümetin bizi aşağılayan bu saygısızlığını protesto ediyor ve Başbakan faks çekiyoruz. Faks metninde de belirtildiği gibi, bize devlete ait herhangi bir hesap numarası verdikleri takdirde, hiçbir derdimize derman olamayacak olan bu parayı, iade etmek istiyoruz.

BİZİ YOK SAYMA CESARETİ GÖSTERMESİN

Ülkemizde yaşanan yolsuzluklar umudumuzu kırıyor olsa da, biz yine de umuyor ve diliyoruz ki, iade ettiğimiz bu para, Türkiye halkı için yararlı olabilecek yatırımlarda kullanılır. Buradan sizin aracılığınızla bir kez daha emeklilere sesleniyorum. Ey emekliler, sayımız 11 milyon, istersek ve birlikte davranırsak bu ülke de, istediğimizi iktidar yapma, istemediğimizi ise iktidardan düşürme gücümüz var. 4,5 ay sonra, bu ülke de milletvekili genel seçimi yapılacak ve önümüze bir sandık gelecek. Bu sandık, bizi yok sayan ve emeğimize saygı göstermeyen, AKP iktidarına yeter artık demek için önemli bir fırsattır. Ona öyle bir ders verelim ki, bundan sonra hiçbir iktidar bizi yok sayma cesareti göstermesin” Haber Merkezi