Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Erkan Salur, Dış ticaret desteği isteyen firmalara, yapılan harcamanın yüzde 50 ile 80'ne varan destekler veriyoruz” dedi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Erkan Salur tarafından yapılan bilgilendirmede, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri'nin amacı hakkında bilgi verdi. İhracata yönelik bilgilendirme seminerlerinin 81 ilde gerçekleşeceğini ifade eden Salur, "Bu seminerlerde, firmalarımızın ihracata yönelik işlemlerle ilgili bilgilendiriyoruz. Bunun yanında firmalarımıza, Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan devlet yardımları hakkında bilgiler veriyoruz. Buradaki amacımız firmalarımızın ihracat potansiyellerini arttırmaları, ihracat işlemleri ile alakalı bakanlığımızın verdiği desteklerle alakalı bilgi edinmeleri" değerlendirmesinde bulundu. Salur, seminerlerin ardından, firmaların istek ve taleplerine göre, daha detaylı bilgiler verdiklerini belirterek, bu sayede uluslararası pazara açılmak isteyen firma yetkililerinin dış ticaret hakkında bir fikir sahibi olmalarını sağladıklarını kaydetti.

Erkan Salur, Nitelikli ve katma değeri yüksek ürünlerin ihracatı, bakanlığımızın bir politikası. Bu kapsamda da firmaların yurt dışında markalaşması ve daha nitelikli ürünler üretmesi amacıyla bir takım destekler veriyoruz. Bunlar yine firmalarımızın kurumsal kapasitelerinin gelişmesi ve uluslararası birer marka haline dönüşmesi adına verilen destekler. Firmaların, dış ticarete açılması adına Ekonomi Bakanlığı bir takım teşvikler veriyor. Firmalarımızın talepleri doğrultusunda teşvikler veriliyor. Bu kapsamda firmalarımızın bir takım harcama yapmaları, finansal anlamda güçlenmeleri ve uluslararası pazara açılmalarını sağlıyoruz” dedi.

Salur, dış ticarete açılmak ya da uluslararası pazardaki payını yükseltmek isteyen firmalara verilen desteklerin, alan bazında farklılıklar gösterdiğini bildirerek, "Bütün desteklerin farklı farklı oranları var. Dış ticaret desteği isteyen firmalara yapılan harcamanın yüzde 50 ile 80'ne varan destekler veriyoruz. Bu destekler firmanın sektör ve ürettiği ürüne göre farklılık gösteriyor" diye konuştu. AA