Bolu'da yaklaşık 5 bin kişi, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapan göstericilere destek vermek için Hükümet Meydanı'ndan Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.
Cumartesi günü saat 17: 00'de başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayraklarıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi grup sloganlar atarak yürümeye başladı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da katıldığı yürüyüşte polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşe katılanlar İzzet Baysal Caddesi boyunca, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz', ‘Hükümet istifa' sloganları attı. Üniversite öğrencilerinden oluşan grup Bankalar önüne gelindiğinde oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra tekrar İzzet Baysal Caddesi'nden geri dönerek yürümeye devam ettiler.
Burada basın açıklaması yapan gurup daha sonra emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı AKP İl başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktılar.
Vali Özçimen'in talimatları
Cuma akşamından başlayarak AİBÜ'lü öğrencilerin Gezi Parkı olaylarına verdikleri destek yürüyüşleri, Vali İbrahim Özçimen'in talimatlarıyla olaysız sonuçlandı. Cuma akşamı emniyet güçlerinin tedbir alması ama ortalıkta çok gözükmemesini isteyen Vali Özçimen, öğrencilerin hareketlerini yakından takip etti. Cumartesi günü de göstericilerin Emniyet güçlerini görünce taşkınlık yapabileceklerini belirten Özçimen, emniyet güçlerinin azami dikkat olmalarını istedi.
Emniyet fazla mesai yaptı
Sosyal paylaşım siteleri üzerinden anlaşarak Cumartesi sabahı saat 02.30 gibi toplanmaya başlayan öğrencilerin hem taşkınlık yapmamaları hem de kendi güvenlikleri için Emniyet Müdürlüğü adeta teyakkuza geçti. Resmi üniformalı polisler ortalıkta fazla gözükmezken, emniyet güçlerinin genel de sivil kıyafetli olarak alanda oldukları görüldü. İki gün boyunca teyakkuzda olan emniyet güçleri ayrıca karşıt gurupların zaman zaman tansiyonlarının yükseldiği anlarda hemen olaylara müdahale ettikleri de gözlerden kaçmadı. Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'da tüm eylemler boyunca alanda yerini alırken, verdiği talimatlar ve yürüyüşçülerle kurduğu sıcak temaslar sayesinde tansiyonun yükselmesine engel olmuş oldu.