Cumhuriyet Halk Partisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak amacıyla gerçekleştirmek istediği Fener Alayı, Başbakan Davutoğlu'nun Bolu mitingi nedeniyle engellenmişti. Tüm engellemelerine direnen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın girişimleri sonucu Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haber: Emrah ÖGET

Günler öncesinden ayarlanan, basın aracılığıyla ve seçim araçlarının anonslarıyla halka duyurulan Fener Alayı yürüyüşünün saati ve yürüyüş güzergahı değiştirildi. En son Valilikten gelen bir karar ile yürüyüşün iptal edildiği iddia edilse de Fener Alayı yürüyüşü kalabalık bir halk kitlesinin katılımıyla gerçekleşti. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu Fener Alayı yürüyüşü Cici Taksi alt geçidinden başlayıp Kent Meydanı'nda son bulurken, Kent Meydanı'nda bulunan yüzlerce vatandaş bayrak ve meşalelerle Bayramı kutladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu'da gerçekleştirecek olduğu miting saati ile çakışan ve günler öncesinden tartışmalara neden olan Fener Alayı yürüyüşü sonrası Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'ndan sonra CHP Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini ve CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz de, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesine Gençliğin yazdığı cevabı okudu.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU BAYRAMLARI SABAHLARA KADAR KUTLAYACAĞIZ”

Daha sonra sözü alan Tanju Özcan, Şu platformu kurup burada unutan Sayın Belediye Başkanı'na teşekkürle başlamak istiyorum. Yani unutmasalardı konuşacak bir yer de bulamayacaktık. Buraya gelen yurttaşlarımıza soruyorum, siz buraya davet edilirken birileri oraya giderseniz cebinize bir 100 TL koyarız dedi mi? Siz buraya menfaat uğruna mı Atatürk sevgisi için mi geldiniz? Hepinize gerçekten çok teşekkür ediyorum, burada yalvar yakar getirilen insanlar yok. Biz bu ortamı oluşturabilmek için bugün neler çektik. Tam 10 gün önce bu bilgiyi Valiliğe verdik, dedik ki; ‘biz Fener Alayı düzenlemek istiyoruz', 10 gün önce bu izni aldık. Ondan sonra dediler ki; ‘Başbakan geliyor kusura bakmayın Tanju Bey, Sayın İl Başkanı bize yardımcı olun', peki dedik güzergahımızı değiştirdik. Sonra dediler ki, ‘saatini değiştirir misiniz?' Peki dedik siz zor durumda kalmayın Devletin Valisi olarak dedik ve değiştirdik. Ondan sonra dediler ki; ‘gidiş noktasını değiştirir misiniz?' Onu da değiştirdik. İki saat kala buraya bizim otobüsümüzü sokmak istemediler, iptal ettiler. Biz buraya bu otobüsü sokmak için Bayramımızı kutlamaya çalışırken maalesef Bolu'nun Valisi de AKP mitinginde bayrak sallıyordu. Yazıklar olsun. Neyse artık bu konuları kapatalım, önümüzdeki yıl zaten bu bayramları sabahlara kadar kutlayacağız. Sizlerden son olarak şunu istiyorum, ne olur ülkemizin geleceği için, ne olur çocuklarımızın geleceği için Milli Bayramlarımıza sahip çıkmaya devam edelim. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

“DOĞUM GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

Son konuşmayı yapmak üzere mikrofonu alan İl Başkanı Kazım Karsu, Mustafa Kemal'in askerleri hoş geldiniz, doğum günümüz kutlu olsun. Yüce Mustafa Kemal Atatürk bir gün bir soru ile karşılaşır, derler ki, ‘sen gençlere Cumhuriyeti emanet ediyorsun, ama gençler yarın ihtiyarlarlar.' Mustafa Kemal hiç düşünmeden, ‘Cumhuriyetin temsilcileri hep 20 yaşında' der. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, büyük emekler sarf ederek Türkiye Cumhuriyetini bize emanet etmiştir. Bu emaneti sizler koruyacaksınız, bizler koruyacağız. Biz onun fedaileri, onun askerleriyiz. Sevgili arkadaşlarım emek yüce bir değerdir. Çok yakınımızda bir ilimizde bindiğimiz otomobilleri imal eden birkaç fabrikada 5-10 bin emekçi bugün sıkıntı içindedirler. Kendilerini bu doğum günümüzde kutluyorum. Emekleri önünde saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyetin kurucuları Yüce Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, ulu önderin önünde feda olmuş yüce Türk Halkı ve onun emekçileri bu günleri hak etmiştir. Bundan sonra tünelin ucundan güneş ve ışık görünmüştür. CHP'nin artık asık yüz olan iktidarı devirerek güler yüzle iktidara gelmektedir. Bunu hepinize şimdiden müjdeliyorum. Yüreğiniz rahat olsun, ayaklarınıza sağlık. 7 Haziranda hepinizin oylarına ülkenin ihtiyacı var. Yanımızda tanıdıklarımızı akrabalarımızı ne olur ikna edelim. CHP'ye oy vermemiş bir kişiyi partimizin oy sandığına davet edelim. En kötü günleriniz böyle olsun” dedi. Son olarak Atatürk'ün sesinden bir demeç verildikten sonra Dağ Başını Duman Almış Marşı söylenerek topluluk Bayraklar, Meşaleler eşliğinde dağıldı.