Gerede TSO Başkan Yardımcısı Ersin Kaşka, düzenledikleri seminerde yaptığı konuşmasında, hükümet temsilcilerine üstü kapalı göndermeler yaparak; Dinliyoruz, dinletiyoruz. Ama çıkan teşvikler reel sektörden kopuk çıktığı için uygulamakta ve faydalanmakta zorluk çekiyoruz” dedi.
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası mutad hale getirdiği programlar eşliğinde üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, bölge ihracatının arttırılmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, bölgedeki beş ilde, farklı ülkelerin pazarlarını tanıtmaya dönük çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenliyor.
Bu çerçevede, adı geçen ajans, Gerede'de de TSO işbirliğinde seminer düzenledi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Ukrayna – Türki Cumhuriyetler ülkelerine yönelik düzenlenen seminere sektördeki isimlerin merakını çekti.
Gerede TSO konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kaşka, oda olarak düzenledikleri toplantılarla üyelerine faydalı olmak istediklerini anlatarak; Dinliyoruz, dinletiyoruz. Ama çıkan teşvikler reel sektörden kopuk çıktığı için uygulamakta ve faydalanmakta zorluk çekiyoruz,” sözlerini kullandı.
Kaşka, şunları anlattı; Küreselleşme global kriz tekelleşme vahşi kapitalizm ve sürekli değişen kavramlar ticari hayatımızın tam içine girdi. Ticarette değişmeyen tek kavram ise at binenin kılıç kuşananın. Son dönemlerde nakit gereksinimin had safhada olması haksız rekabet alt yapısı hazır olmamasına rağmen ab normları yeni cikan çek yasası ve belirsizliklere dolu TTK öz sermaye sıkıntısı küçük ve orta ölçekli firmaları dara sokmaktadır biz ticaret odası olarak yaptığımız bu tarz toplantılarda üyelerimize faydalı olmak istiyoruz, dinliyoruz dinletiyoruz ama çıkan teşvikler reel sektörden kopuk çıktığı için uygulamakta ve faydalanmakta zorluk çekiyoruz. Katıldığımız toplantılarda tasarıda gördüğümüz eksiklikleri yetkililere söylemenin problemlerin çözümüne büyük katkısı olacağı kanaatindeyiz.
Meclis üyemiz Burhan Demirses ve Genel sekreterimiz Şerafettin Dağyıldızı ile beraber Bolu'da katıldığımız bir toplantı içeriğinin az da olsa eksiklerine rağmen Gerede ilçemizdeki ekonomik yapıya uygun olduğu kanaati oluştu ve üyelerimizin bu konu hakkında bilgi sahibi olmasını istedik Gerede de faaliyet gösteren firmalar artık perspektifini genişletmeli geliştirmeli ve çağa uygun olarak değiştirmelidir. Bunun bir yolu ise bu tarz programları takip etmektir bu programa emeği geçenlere ve katılanlara ticaret odamız adına teşekkür ediyor hepinizi saygılar sunarım.”
Öte yandan aynı programda konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı Koray Ali Konca Türkmenistan ile oluşan ticari yapı yanında pazara girmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlatırken, diğer İhracatı geliştirme uzman yardımcısı Arda Koçak ise Ukrayna ile ticaret hakkında bilgiler sundu.