Bu sene ‘Din Samimiyettir' temasıyla işlenecek olan Kutlu Doğum Haftası başladı. Haftanın Bolu'ya, Türkiye'ye ve tüm İslam Âlemi'ne hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İl Müftüsü İzani Turan, Müslümanların Hz Muhammed S.A.V'a her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek Kırgın gönüllerimiz var. Dargın kalplerimiz var. Sırtını birbirine dönen komşularımız var. Müslümanlar birbirlerini çok kırıyorlar. Çok incitiyorlar. Müslümanlar birbirlerine karşı çok haşin ve gaddar davranıyorlar. İnşallah, ‘Din Samimiyettir'temasıyla işlenecek olan bu Kutlu Doğum bizi birbirimize daha samimi kılar” dedi.
Hz Muhammed S.A.V Efendimizin doğumunun müjdelendiği Kutlu Doğum Haftası başladı. Çeşitli etkinlikle kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası bu yıl ‘Din Samimiyettir' temasıyla işlenecek.
Bolu İl Müftüsü İzani Turan, Bolu'ya, Türkiye'ye ve tüm İslam Alemi'ne Kutlu Doğum Haftası'nın huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi: Bu millet asırlar boyu Allah'ıyla, Peygamberiyle, Kur-an'ıyla, vatanıyla, milletiyle hep iftihar edegelmiş, onlara büyük hürmet duyarak gelmiş ve şükürler olsun ki şuanda dünyada yine bu alanda tek olan ülkeyiz bir haftayı sadece Peygamber Efendimize tahsis eden ülke Türkiye. Bundan da şunu anlıyoruz ki biz Peygamber sevdalısıyız.
“PEYGAMBERİMİZ SÖZ KONUSU OLUNCA İÇİMİZ TiTRİYOR”
İnsanımızın arasında belki gayri Müslüm olarak yaşayan tabi onlar kendi dinlerine göre hareket edeceklerdir ama onun haricinde a'dan z'ye her insanın Peygamberimiz söz konusu olduğu zaman böyle ciğerinden bir şey sızıyor, içi cız ediyor bir heyecan, bir kuş çırpıntısı hissediyor. Milletimizin Resulullah'a olan muhabbeti, O'na olan bağlılığının neticesi olduğunu görüyoruz.
“MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİ ÇOK KIRIYOR”
Türkiye'nin her yerinde bu hafta; köy, kent, mahalle, ocak, bucak Peygamberimiz anlatılacak. Yaşlımız, gencimiz, kızımız, gelinimiz, ninemiz, torunumuz hep beraber Resulullah'ı soluklayacağız. İnanıyorum ki darmadağınık olan, bedenlere hapsolan ruhumuzun dirilişine vesile olacaktır. Çünkü yaşadığımız dönemde hakikaten özellikle biz Müslümanların Resul'üne çok ihtiyacı var. O'nu anlamaya, O'nu idrak etmeye inanın her zamankinden çok ihtiyacımız var. Kırgın gönüllerimiz var. Dargın kalplerimiz var. Sırtını birbirine dönen komşularımız var, akrabalarımız var. Dünya menfaati için birbirlerini görmek istemeyenler var. Haşinliklerimiz var, gaddarlıklarımız var. Yeryüzünde bundan dolayı Müslümanların birbirine sırt dönüşleri var. Zulümleri görmeyişimiz var. Eziyetlere nasıl olsa bana temas etmiyor diye duyarsız kalışımız var. Din Samimiyettir temasıyla işlenecek olan bu Kutlu Doğum bizi birbirimize daha samimi kılar. Daha samimi, daha gönülden, daha içten kılar. Eksiklerimiz ve kusurlarımız noktasında birbirimizi daha bağışlayıcı ve toleranslı olabiliriz. Yani bizim dışımızdaki insanlara, bu dinin dışında olan insanlara karşı saygı ve hürmeti en asgari şekilde Müslümanların kendi arasında göstermesine vesile olabilir. Müslümanlar birbirlerini çok kırıyorlar. Çok incitiyorlar. Müslümanlar birbirlerine karşı çok haşin ve gaddar davranıyorlar. Hâlbuki Efendimiz S.A.V müminlere karşı çok merhametli ve çok şefkatli. O'nu tarif ederken ‘Hani ümmet bir uçurumun kenarındaydı da sen onları kalplerini fethederek, kalplerini birleştirerek onları uçurumun kenarından aldık' diyor Rabbimiz. İnşallah bu hafta da uçurumda olan tehlikenin tam dibinde olan insanlarımızın da elinden tutup bağrımıza basmaya, gönlümüze, kalbimize koymaya vesile olur diye umut ediyorum”