Gerede İlçe Müftülüğü 'nün yapmış olduğu büyük organizasyon ile ilçede bulunan hafız ve İmam Hatip Lisesi mezunu öğrenciler, dün yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik Sınavına girdi.
İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan proje ile halen hafız ve İmam Hatip Lisesi mezunu olmakla beraber çeşitli meslek dallarında çalışan gençler Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görev almalarını sağlayabilmek amacıyla kurslar açıldı. Müftülüğe bağlı Kur'an Kurslarında açılan Yeterlilik Sınavına Hazırlık Sınıfları birçok aileye de umut kaynağı oldu. Yıllarca çocuklarının hafız olmaları, İmam Hatip Lisesini bitirmeleri için büyük emekler harcayan aileler, evlatlarının Din Görevlisi olmak için kilitlendikleri yeterlilik sınavının yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Bu projenin mimarı olan İlçe Müftüsü Hasan İzmirli ise konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; Diyanet İşleri Başkanlığımız artık vizyonunu yenilemiş, hedeflerini büyütmüş bir kurumdur. 120 bin Din Gönüllüsü personeli ile sadece Ülkemize değil tüm dünyaya din hizmeti sunmaktadır. Gelişen ve değişen dünya şartları içerisinde İslam dinine ve Müslümanlara hatta tüm insanlığa hizmet için, dünyada barış ve huzurun hâkim olması için, dinimizin güzelliklerini, emir ve yasaklarını dünyaya anlatabilmek için yetişmiş, şuurlu ve ehil din gönüllülerine ihtiyacımız vardır. Hafızlar diyarı, âlimlerin mekânı Gerede'mizde bin bir çile ve emekle, imar edilen Kur'an Kurslarımızda hafızlığını tamamlamış, İmam Hatip Liselerimizden mezun olmuş kardeşlerimizin yetişme–yetiştirilme amaç ve hedeflerine uygun olmayan ağır ve yıpratıcı işlerde çalışıyor olmaları bizleri derinden üzmüştür. Biz istedik ki bu arkadaşlarımız emek verdikleri hafızlıklarını unutmasınlar, İmam Hatip bilgilerini diri tutsunlar, dine hizmet yolunda hak ettikleri yerlere gelebilsinler. Ayrıca yetişmelerinde hayırseverlerimizin emekleri de boşa gitmesin diye bu çalışmayı planladık. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olabilmek için şart olan Yeterlilik Sınavlarında başarılı olabilmeleri için onlara kurs açtık, yer tahsis ettik, hocalar görevlendirdik. Bölgemizin Kur'an ehli, değerli hocaları tarafından yetiştirilen bu kardeşlerimizin kurumumuzda görev alarak kendilerini geliştirmelerini ve kendilerinin yetişmesinde emeği geçen bölge halkına hizmet edebilmeleri en büyük dileğimizdir.”
Hafız ve İmam Hatip Lisesi mezunu olan otuzu bayan yaklaşık yüz öğrenci için açılan kurslarda Kur'an Kursu öğreticileri ve İmam Hatiplerden seçilerek görevlendirilen beş öğretici görev yapmakta.
İlçe Müftüsü tarafından sık sık ziyaret edilen kurslarda hazırlık dersleri gören kursiyerlerde hallerinden oldukça memnunlar. Kendileri için bir ışık yakan ve belirledikleri hedefe ulaşmakta kendilerine yardımcı olmaya çalışan başta İlçe Müftüsü Hasan İzmirli olmak üzere öğreticilerine ve müftülük personeline teşekkürlerini sunan öğrenciler tüm Gerede halkından da dua bekliyor.