Din görevlilerinin eşlerinin katıldığı konferansta, Bolu İl Müftüsü İzani Turan, Kıymetli kardeşlerimiz, davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Sizler bizim arkadaşlarımızın her zaman ve her yerde en büyük destekçisi oldunuz ve olmaya da devam edeceksiniz. Din görevlilerimizin başarılarında sizlerin de büyük payı var. Yüce Allahtan eşinizle ve çocuklarınızla beraber sağlıklı mutlu bir hayat ve huzurlu bir ev yaşamı dilerim” diyerek duygularını aktardı.

Daha sonra Bolu İl Müftülüğü Bayan Vaizi Esma Çeşmeci Etkin din hizmeti için huzurlu aile ve ailede iletişim konulu konferansında Din Görevlilerin eşlerine hitaben: Bitkisiyle hayvanıyla yeryüzünde tüm varlığı çift olarak yaratan Rabbimiz, eşrefi mahlukat olan insanı da kadın ve erkek olarak yaratıp aralarında kuvvetli muhabbet lütfetmiştir. Dinimizde erkekle kadının beraberliği ancak nikah akdiyle mümkündür. Bunun dışındaki birliktelikler helal değildir. Ve yine dinimizde bekarların evlenmesine evlendirilmesine teşvik vardır. İçinizden kendileri ile huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda sevgi ve rahmet var etmesi, O'nun varlığının belgelerindendir. Bunda düşünenler için dersler vardır.”

Aile cemiyetin temeli ancak mutlu ve huzurlu ailelerden oluşan toplumlar mutlu ve huzurlu olabilir. Böyle bir toplumun oluşturulmasında hepimize önemli görevler düşmektedir. Özellikle dini ve manevi değerler konusunda rehberlik eden din görevlilerinin ciddi sorumlulukları vardır. Biz hanımlar da bu hizmette bulunan eşlerimize huzurlu bir aile ortamı hazırlamaya çalışarak destekte bulunmalıyız.

Mutlu bir aile için nasıl bakış açısına sahip olmalıyız, neler yapmalıyız?

Bakara Süresi 187. Ayeti kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor: Onlar (eşleriniz) sizin örtünüz sizler de onların örtülerisiniz.” Örtü, elbise nasıl ki kişiyi korur, kusurları örter, güzelleştirir eşler de birbirlerinin kusurlarını örtüp eksikliklerini tamamlamalıdır.

Eşler birbirlerini tanıyabilmeli onu üzen, kızdıran, sevindiren ve mutlu eden şeyleri bilmeli.

Rasülullah (sav) Hz. Aişe'ye şöyle diyor:

“Ey Aişe! Ben senin bana kızgın mı olduğunu, veya benden memnun mu olduğunu anlıyorum.”

Aişe (ra) nasıl diye sorduğunda Peygamber Efendimiz (sav):

“Benden razı olduğunda ‘Muhammedin Rabbi aşkına', kızgın olduğunda ise ‘İbrahim'in Rabbi aşkına' diyorsun.

Hz. Aişe (ra): Ey Allah'ın Rasülü, Allah biliyor ben sadece senin isminden uzak kalabilirim.

Rabbim hepimize Peygamberimizin örnekliğinde mutlu, huzurlu yuvalar nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.