Bolu'da şubesi yeni kurulan (UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Bolu şubesi tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrencilerin bir kısmıyla, Tokadi Hayrettin Hz. meftun bulunduğu yerde birlikte oruç açıldı.
UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Bolu şubesi Dernek yöneticileri, davetli misafirler ve yabancı ülkelerden Bolu'ya gelen öğrenciler Tokadi Hayrettin Hazretlerinin kabrinin olduğu mesirelik alanda bir araya geldiler. Ayrıca yabancı öğrencilerle, Bolulular bir araya gelerek kaynaşma sağlandı.
Bolu UDEF Derneği temsilcilerinin yaptığı açıklamada, UDEF; ülkemizi okumak için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan uluslararası öğrenci derneklerinin kurduğu bir sivil toplum kuruluşudur.
UDEF, Uluslararası Öğrenci Derneklerinin kendi aralarındaki koordinasyonu sağlamak, yeni Uluslararası Öğrenci Derneklerinin kurulmasını teşvik etmek, Uluslararası Öğrenci algısının kamuoyunda sağlıklı bir şekilde yerleşmesi için çalışmak, Uluslararası Öğrencilerin eğitim, sağlık, emniyet konularındaki sıkıntılarıyla ilgilenmek ve bu sıkıntıların çözümü için devlet kurumlarıyla işbirliği yapmayı kendine misyon olarak belirlemiş bir federasyondur.
Biz de Bolu'da UDEF'in şubesini kurduk ve oruç açmak için bir araya geldik. Orucumuza yerli misafirlerimiz olduğu kadar, Nijerden, Moğolistan, Kazakistan, Azerbaycan, Pakistan Libeyya'dan değişik ülkelerden Bolu AİBÜ öğrenim gören öğrencilerimiz katıldı.
Zamanla daha da büyüyecek ve daha çok yararlı hizmetler üreteceğiz” denildi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin AİBÜ'de Türkçe konuşmayı öğrendikleri ve akıcı şekilde konuştukları belirtildi. Yabancı uyruklu öğrenciler de Dilimiz, rengimiz farklı ama oruç heyecanımız aynı” diyerek kardeşliğe vurgu yaptılar.