Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, kaldığı yurda giderken platonik aşık Uğur Aydemir'ın bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dilay Gül (21)'ün erkek arkadaşı Sait Çifci olay anını anlattı.

TELEFONDA CİNAYETE TANIKLIK ETTİ

Genç kızın saldırıya uğradığı sırada telefonun diğer ucunda olan ve sevgilisinin feryadını telefonda duyup konuşmaları kayıt eden, daha sonra da bunu polise teslim ederek zanlının yakalanmasını sağlayan Sait Çifci, zanlının Dilay Gül'e platonik hisler beslediğini kabul etmediğini belirtti. Cinayet zanlısının kampustaki bir çok kıza laubali hareketlerinin bulunduğunu söyledi.

Aynı okulda yüksek lisans öğrenci olan Sait Çifci "Kendisiyle sürekli konuşuyorduk. Saldırı anında çığlıklarını duydum. Sonra telefon kapandı. Bir süre çaldı telefonu açmadı. Arkasında da arkadaşını aradım. Engellesinler diye. Daha sonra arkadaşı meşgul olduğu için polisi aradım. Sonra polis bana Bolu'nun telefonunu verdi. Ardından arkadaşı bana döndü. Ona durumu anlattım. O da korktuğu için gidemedi. Olay yerine daha sonra polis gitti" dedi

"ÖNCE ÖZÜR DİLEDİ SONRA SALDIRDI"

Yaptığı ses kaydı ile ilgili olarak da konuşan Sait Çifci, "Okul ile yurdun arası 100 – 200 metre, karanlık ve ıssız, elinde biber gazıyla yürüyor. Telefonla konuşurken, ben kayıt cihazını açıyordum. Çünkü okulla yurt arasında bekleyen ve askıntı olan araçlar oluyordu. Öyle bir şey olduğu zaman bana bunu anlatıyordu. Kaçırılma ve benzeri olayı olduğu zaman ben onu polise bildirme amaçla bunu yapıyorduk. O gün telefonla konuşurken, ‘Yalnız mı gidiyorsun. Yolda bekleyen birileri var mı?' diye sordum. Kendisi, ‘Bekleyen kimse yok. Sadece yanımda Uğur var' dedi. O çocukla da arkadaşlığı yoktu. O çocuk laubali ve kızlara sarkıntılık yapan bir tipti. Daha sonra, Uğur ona bir şeyler söyleyip, konuşmaya çalıştı. Dilay da ona, ‘Bunu hiç konuşmayalım. Ben senin aradığın insan değilim. Yurda yaklaştım. Uğur, artık sen de gidebilirsin' şeklinde konuştu. Dilay, Uğur ile konuşurken telefonda benimle de konuşuyordu. Daha sonra bana gitmediğini söyledi. Ben de ona ‘Seni seviyorum' dedim. O da, ‘Bende seni aşkım' deyince, çocuk ‘sevgilinle mi konuşuyorsun' falan filan yaptı. Öyle deyince Dilay, ‘Sevgilim var, onunla konuşuyorum' diye cevap verdi. Daha sonra Uğur, ‘Kusura bakma Dilay' diye cevap verdi. Dilay da, ‘Kusura baktım Uğur. Hadi sen git artık. Ben yurda geldim' deyip, arkasını döndü. O sırada sanırım saldırdı ve çığlık sesleri geldi. Daha sonra telefon kapandı" dedi.

"PLATONİK AŞK OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Dilay Gül'ün katil zanlısı Uğur Aydemir ile okulun ilk günü kimse kimseyi tanımıyorken kantinde arkadaş grubu içerisinde tanıştığını, zanlı Aydemir'in daha sonra ders notları paylaşmak amaçlı telefonda grup kurduğunu ve Dilay Gül'ü de gruba dahil ettiğini anlatan Sait Çifci, şöyle devam etti:

" Daha sonra bu çocuk grupta diğer kızlara öpücük gibi paylaşımlar yapınca Dilay, gruptan çıkıyor. Ardından bir başkası tekrar ekliyor. Ardından Dilay, ‘Burada laubali hareketler oluyor. Ben buraya ders notları paylaşmak için girmiştim. Bir daha beni eklemeyin diyor' ve gruptan tekrar çıkıyor. Çocukla alakalı bana bir şeyler daha anlatmıştı. Kimya hocası dersleri gündüze almak için oylama yapmış. Bu çocuk, ev taşıyacağını bahane ederek, gündüz olmasını istemiyor. Yurttan da esrar içtiği için atılmış. Bu muhabbetleri duyunca Dilay, arkadaş olamayacak birini anlıyor ve konuşmuyor. Çocuk diğer kızlara da askıntılık yapmış. Birkaç tane kız arkadaşına da mesaj atmış. Platonik aşk falan demiş ama ben öyle bir şey olduğuna inanmıyorum" DHA