Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, kaldığı yurda giderken platonik aşık Uğur Aydemir'ın bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Dilay Gül, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Dilay Gül'ün tabutunu aralarında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da bulunduğu kadınlar taşıdı.

Cinayet, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu'nun önündeki Osmanlı Caddesi'nde önceki gece işlendi. Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilay Gül aynı sınıfta okuyan, kendisine platonik aşık 21 yaşındaki Uğur Aydemir'in bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Uzun yıllar önce ayrılan ve Antalya'da yaşayan baba Ekrem Gül ile Bursa'nın Gemlik ilçesinde oturan anne Tülay Çiftçi'nin iki çocuğundan biri olan Dilay Gül'ün cenazesi otopsinin ardından Gemlik'e getirildi.

CHP Gemlik Gençlik Kolları yöneticisi olan Dilay Gül'ün cenaze töreni parti binasının önünde başladı. CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışığlu, İl Başkanı Zafer Yıldız, İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP İlçe Yönetimi, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri ve çok sayıda kişinin katıldığı sessiz yürüyüşle başlayan tören, Gemlik Hacı Bektaşı Veli Derneği'ne kadar devam etti. Tören boyunca yeğeni Dilay Gül'ün fotoğrafını gözyaşları dökerek taşıyan teyzesi Ayla Aydın, "Zanlıya öyle bir ceza verilsin ki, biz kadınlar olarak bir daha suskun kalmayalım" dedi.

"BURSA'YA DÖNMEK İSTİYORDU"

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ise, Dilay'ın okulundan şikayetçi olduğunu ve kendisine Bursa'ya dönmek istediğini söylediğini belirtti. Karabıyık, "Kendisine ‘kanun gereği bir yıl okumak zorundasın' dedim. Maddi sorunları da olduğunu tahmin ediyorum veya dönmek istemesini böyle algılamıştım" diye konuştu.

'Kadın Cinayerlerini Durduracağız Platformu' sözcüsü Eda Derya Topel de cinayetlerin son bulmasını ve son dönemde 200 üzerinde kadın cinayeti işlendiğini ifade ederken, devletin konuya sahip çıkmasını istedi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, kadın cinayetleri ile ilgili alakalı öneri sunduk, komisyonların kurulmadığı için 1 Kasım seçimleri sonrasın kaldı'' dedi.

TÜRKÇE TEKBİR GETİRİLDİ

Türkçe tekbir getirilerek ve tamamen Türkçe okunan dualarla kılınan cenaze namazı öncesi konuşan Cemevi Başkanı Kazım Bulut, "Arapça'ya fazla rağbet göstermediğimiz için öz be öz Türkçemiz namazımızı kılacağız" dedi. Daha sonra kalabalık " Allah'ın birliğine rahmetinin sonsuzluğuna ve yüceliğine diyelim bir Allah Allah" diyerek tekbir getirdi. Cenaze namazı sırasında genç kızın babası Ekrem Gül ayakta durmakta güçlük çekerken fenalık geçiren anne Tülay Çiftçi ise cem evinden çıkmadı. Cenaze namazının ardından aralarında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da bulunduğu kadınlar tarafından omuzlarda taşınan genç kızın cenazesi Gemlik Belediye mezarlığında toprağa verildi. DHA