Gerede'de hunharca katledilen Gerede Meslek Yüksek Okulu Kimya bölümü birinci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Dilay Gül için Gerede'de 11 Aralık 2015 Cuma günü üniversite yönetimi tarafından mevlid-i şerif okutulacak.

Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Gerede Meslek Yüksekokulu ve Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrenci konseyi temsilcilerinin organize ettiği ve Gerede İlçe Müftülüğü'nün katkılarıyla vefat eden Dilay Gül'ün ölümüne atfen Mevlid-i Şerif kıraat olunacağı belirtildi.

Kaldığı yurda doğru yürürken yanına gelen sınıf arkadaşı Uğur Aydemir tarafından öldürülen Dilay Gül adına,ahde vefa örneği sergileyen Gerede Meslek Yüksek Okulu yönetimi mevlid-i şerif okutmaya karar verdi. Çok sayıda akademisyenin, öğrencinin ve ailesinin katılacağı tahmin edilen mevlid-i şerif ile Dilay Gülbir kez daha anılacak.

11 Aralık 2015 Cuma günü katledildiği yerin yanı başındaki Adalıgil Camii'nde okutulacak mevlid saat 11.00 sularında öğle namazı öncesi ile başlayıp, ikindi namazına kadar devam edecek. Memleketinden yakınlarının da mevlid-i şerife katılması planlanırken, okul yönetimini ve öğrenci konseyini de bu duyarlı davranışından ötürü tebrik etmek gerekir. Gerede Medya Takip