2009 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Mutfak Amirliği, Bolulu Şef Savaş Konuk'a emanet. Konuk, Abdullah Gül'le birlikte önce Dışişleri Bakanlığı resmi konutunda görev alırken, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Çankaya'ya geçti.
Devletin önemli isimleri damak tadlarını Bolulu ustalara emanet etmeye devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de damak tadını görev süresi boyunca bir Bolulu hemşehrimize bıraktığı ortaya çıktı. Abdullah Gül'le birlikte 2003 yılında önce Başbakanlık Esmi Konutunda, ardından da Dışişleri Bakanlığı resmi konutunda çalışan Savaş Konuk, 2009 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Mutfak Amirliği görevini yerine getiriyor.
Savaş Konuk kimdir?;
1974 Bolu doğumlu. Bolu Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi mezunu olan Şef Konuk 1990-2002 yılları arasında birçok özel işletmede görev aldı. 2003 yılında Başbakanlık Resmi Konutu'nda ardından da Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda çalıştı.
2007 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Aşçıbaşı olarak görev alan Şef Konuk, 2009 yılında terfi alarak Cumhurbaşkanlığı Şef Mutfak Amiri oldu ve halen bu görevini sürdürmekte.