7 Nisan Çarşamba günü Bolu'da yardıma muhtaç bir aile ile ilgili olarak duyarlı vatandaşlarımız aracılığı ile edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Takip Gazetesi olarak vakit kaybetmeden muhtaç ailenin sesini gerekli mercilere duyurmak adına kapısını çalmış ve misafirleri olmuştuk. Haberimizin ardından aldığımız geri bildirimler bizleri memnun etmiş, 8 Nisan Perşembe günü Sayın Valimiz Aydın Baruş tarafından aile ile ilgilenilmiş ve yardıma muhtaç ailemiz yeni sıcak yuvasına kavuşmuştu.

Haber: Emrah Öget

Sayın Valimiz Aydın Baruş'a gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimizi sunarız. Bize ulaşıp aileye yardım etmek istediğini söyleyen bir vatandaşımızla birlikte Takip Gazetesi olarak ailemizi yeni yuvasında ziyaret ettik ve yapılacak olan yardımların artırılması adına çalışmalarımızı hızlandırdık.

Yetiş Karabel, kış ayını eski harabe evinde 3 çocuğu ve hasta eşiyle birlikte geçirdiğini söyleyerek bugüne kadar kimsenin durumları ile bu kadar ilgilenmediğini ifade etti. Karabel, Ben Bolu'ya geleli 12-13 yıl oldu. Buradaki hiç bir insandan zarar görmedim. Eşim şuan çok konuşamıyor, aldığı ilaçlardan ve yaşadığı stresten ötürü durumu ağırlaştı. Ameliyat olduktan sonra biraz toparlamıştı 75 kilo civarındaydı ama çektiğimiz sıkıntılardan dolayı zayıfladı ve şuan 45-50 kilo civarında. Belediye başkanımıza, Valimize ve bize yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim. Hepsine duacıyım, Allah hepsinden razı olsun, Devletimiz iyi ki var” dedi.

Ziyaretimiz sırasında Yetiş Babanın küçük kızı Gülçin'in annesinin elini hiç bırakmaması bizleri çok duygulandırırken, çocukların yüzlerinde gördüğümüz tebessüm ve mutluluk bizleri de çok sevindirdi. Bu yavrularımızın tebessümleri her şeye bedel.

Önceki haberimizi kaçıranlar için yardıma muhtaç ailemizin durumunu hatırlatmak istedik. Yetiş Karabel'in Rabia, Gülçin ve Ali isminde 3 çocuğu bulunmakta. En küçük çocukları olan 7 yaşındaki Ali, epilepsi hastası ve 12 yaşına kadar ilaç kullanması gerekiyor. Yetiş Karabel'in eşi rahim kanseri ve yatağa bağlı. Yetiş baba çocuklarının okumasını istiyor. Çocukları okuldayken bakıma muhtaç eşini evde tek bırakamayacağından dolayı çalışamıyor. Gıda, kıyafet, hasta eşi ve çocuğunun tedavisi için de nakite ihtiyacı olan Yetiş Karabel yardım eli bekliyor.