AK Parti İl Başkanlığı'na atanan Yüksel Coşkunyürek, görevine başladı. Coşkunyürek, Parti Binası önünde çok sayıda partilinin katılımı ile düzenlenen törende yaptığı konuşmada, AK Parti'ye gönül verenler için her görevin önemli olduğunu belirtti.
AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atanan Yüksel Coşkunyürek, Parti Binası önünde açık havada düzenlenen Devir-Teslim Töreni ile mesaiye resmen başladı. Törene, Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, İlçe Teşkilat Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile partili üyeler katıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Çin'e gitmesinden dolayı, Yılmaz'a vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka törene katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Eski İl Başkanı Ömer Sayın, Yüksel Coşkunyürek'in gereken gayreti ve başarıyı göstereceğine inandığını söyledi. Sayın, 13 Şubat 2011 tarihinde Sayın Başbakanımızın talimatıyla Bolu İl Başkanlığı görevine atanmış ve 1 Haziran 2014 tarihinde de bu görevi bırakmıştım. Bugün daha önceden hem Gerede ilçe başkanlığında, hem de 22'incive 23'üncü dönem Milletvekilliği ile hakikaten hem partilerimizin hem de Ak parti mensubu olmamakla beraber tüm hemşerilerimizin gönüllerine taht kurmuş Sayın Yüksel Coskunyürek kardeşimizin, Başbakanımızın talimatı ile İl Başkanlığı görevine getirilmiş olmasının ve bu devir teslim görevini birlikte paylaşıyoruz” dedi.
“BAYRAĞI YÜKSEKLERE ÇIKARTACAKTIR”
Ömer Sayın Yüksel Coşkunyürek'i eskiden beri tanıdığını ve başarılı olacağına inancının tam olduğunu söylereyk, Hakikaten hem iyi bir insan olarak hem iyi bir Müslüman olarak ve iyi bir siyasetçi olarak yüreğimizde derin yerler bırakmıştır. Kendisinin İl Başkanı olarak atanmış olmasından dolayı da fevkalade mutluyum. Yüksel Beyin bizim bıraktığımız bayrağı Bolu'da daha yükseklere çıkaracağından, daha ileri mesafelere hızla ulaştıracağından en ufak bir şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.
“HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”
Ömer Sayın, İl başkanlığı elbette ki her görevin kendine has zorlukları olduğu gibi il başkanlığı da gerçekten zor bir görevdir. Ama bu zorlukların üstesinden Yüksel Beyin geleceğine güvenim ve inancım tamdır. Allah kendisine yardımcı olsun. Bizlerde teşkilat mensupları olarak inşallah kendisine elimizden gelen her türlü gayreti bir nefer olarak göstereceğimizden kendisinin emin olmasını isterim. Ak Parti'nin gücü birliğinden ve beraberliğinden gelmektedir. Ak Parti birliğiyle beraberliğiyle bütünlüğüyle bir güç oluşturmaktadır. Sayın Başkanımızın ortaya koyduğu vizyonu biz burada ki bu vizyonu daha ileri noktalara götürmek Bolu'da bu vizyonu daha da geliştirmek ve en azından ona bir destek olmak için elimizden gelen bütün gayret bütün çabayı göstereceğiz. İnşallah Yüksel Bey eline aldığı bu sancağı arkasın da bizleri bir nefer olarak görmesini ve her zaman arkasında hiçbir zaman onu yalnız bırakmayacağımızı bilmesini isterim. İnşallah bu noktada kendisi gereken gayreti gereken başarıyı gösterecektir. Ben kendisine başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun” dedi.
“ONURLA, AŞKALA, GURURLA…”
İl Başkanı olarak partililerine ilk konuşmasını yapan Yüksel Coşkunyürek önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Coşkunyürek, Sizlere Bolumuza mazlumların umudu dünya lideri olan Başbakanımızın selamını getirdim. Bugün bir nöbet değişimi için bir aradayız. Bizler için AK Parti'ye gönül veren sizler için millete hizmet yolunda hangi görev verilirse verilsin kutsaldır, onurludur, gururludur. Sandık görevlisi de,