Kazı çalışmaları tamamlanan Kültür Park Projesi'nin Cuma günü saat 13.30'da temel atma töreni gerçekleşecek.
Bolu'nun en büyük projelerinden olan Kültür Park Yeraltı Katlı Otopark'ı için kazı çalışmaları geçtiğimiz yılın Eylül ayında başlamıştı. Eylül ayının sonunda tamamlanması planlanan proje, fiziksel özellikleri itibarıyla a-b ve c olmak üzere toplamda 3 bloktan, bloklar ise toplamda 5 kattan oluşuyor. Ortalama kat alanı 7.850m2 olan projede, toplam inşaat alanı ise 40 bin metrekare olarak belirlendi.
Bolu'nun trafik probleminin çözümüne büyük katkı yapacak olup otopark 1000 araç kapasiteli olacak. Binanın zemin katında teknik merkez, 17 adet dükkan, otopark ve genel kullanım alanları yer alırken, 5. katta 13 adet dükkan ve 540metrekarelik bir sergi salonu bulunacak.
Son kat olan peyzaj katında ise andezit kaplama yürüyüş yolları, oturma, oturma ve seyir terası, 50 m2 süs havuzu ve bitkisel peyzaj alanları yer alacak. Bitkisel peyzaj alanlarında tümü çim ve yer örtüsü bitkilerle kaplanarak, 11 tür ağaç 19 tür çatı ve mevsimlik çiçeklerle çalışma yapılacak.
Ayrıca bina içerisinde zemin kattaki dükkanların ve yürüyüş yollarının doğal ışık ile aydınlatılabilmesi için 6. kattan itibaren zemin kata kadar galeri boşlukları bırakılacak. Projeye göre, sirkülasyon için Pamukçular Sokak ve Stadyum Caddesi tarafından giriş çıkış rampaları ve 2.kat kotundan stadyum tarafına, hal sokağa tünel aracılığı ile araç çıkışı sağlanacak.
Yaya sirkülasyonu için de belediye binasının arka tarafından 2 adet koridor zemin katla dükkanların bulunduğu koridora bağlanacak. Bu koridor tünel aracılığı ile stadyum tarafında, Hal sokağa bağlanarak yaya sirkülasyonu sağlanacak. Binada ayrıca 3 adet yangın merdiveni 2 adet servis merdiven ve 3 adet asansör, zemin katta ve 5. Katta genel tuvalet bulunacak. Dükkan ve genel kullanım alanlarının zeminleri seramik kaplanacak.
Otopark alanlarının döşemelerinde yüzeyi sertleştirilmiş beton, duvar ve tavanlarda tozuma önleyici şeffaf boya yapılacak. Taşıyıcı sistemi betonarme olarak çözülmüş olan projede yaklaşık 100 bin m3 kalıp 30 bin m3 beton 3 bin ton demir kullanılacak. Projenin dükkan ve genel kullanım alanları klima santrali ve fanlar yardımıyla havalandırma ve doğal gaz kazanı ile ısıtılması sağlanacak.
Otopark alanları ise jet fanlar yardımıyla havalandırılacak olan kültür parkta ayrıca tüm mahallerde spring hatlı yangın söndürme sistemi bulunacak. Proje tamamlandığında ise bina içinde ve çevresinde aydınlatma, güvenlik yangın algılama ve ihbar, araç sayma, otopark ücretlendirme ve ups güç kaynağı sistemleri olacak.
Tüm Bolu halkının davetli olduğu dev projenin temel atma töreni, 1 Mart 2013 Cuma günü saat 13.30'da yapılacak.