Boluspor Basketbol takımımız Türkiye Basketbol 3. Lig C Grubunun ilk karşılaşmasında kadrosuna önemli takviyeler yaparak bir üst ligi hedefleyen İstanbul Basketbol takımını 101-67 mağlup etmeyi başardı.
Karşılaşmaya iki ekipte kontrollü başladı ve ilk periyot 14-23 İstanbul Basket takımının üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyotta taraftarının desteği ile birlikte oyun üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz karşılaşmanın ilk devresini 42-34 önde tamamladı.
Karşılaşmanın üçüncü periyodu 76-54 önde kapatan ekibimiz, son periyotta rakibini sürgülese etti ve karşılaşmadan 101-67 galip ayrılan taraf oldu.
Karşılaşmayı Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Tanju Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen ve Kulüp Başkanımız Abdullah Abat takip etti.
Maç sonu Boluspor Kulüp Başkanımız Abdullah Abat,Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Fatih Yamaner ve basketbol takım antrenörü Atalay Gemen açıklamalarda bulundu.
Başkanımız Abdullah Abat açıklamasında, Boluspor Basketbol takımımızın teknik heyetini ve oyuncularını aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ederim. Karşılaşma boyunca takımımızı desteklemek için buraya gelen taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim” dedi.
Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Fatih Yamaner ise, Üçüncü ligdeki ilk karşılaşmamıza artık her maç final sloganı ile çıkmıştık. Hafta içi Yönetim Kurulu olarak planladığımız maç organizasyonumuza ilimiz protokolü ve Boluspor taraftarları spor salonunu doldurarak büyük destek verdiler. Tamamı dolu tribünler önünde ve coşkusu bir an için düşmeyen karşılaşmada bu galibiyeti ilimize kazandıran teknik kadro ve oyuncularımızı kutluyoruz. Bu uzun yolun sonunda hedefe sağlam adımlar ile bir adım daha yaklaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu galibiyet taraftarlarımıza armağan olsun” ifadelerini kullandı.