Boluspor Basketbol takımı hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Ankara Yenimahalle karşılaşmasının hazırlıklarına devam ediyor. Kırmızı beyazlılarda sezon başında sakatlık geçiren Levent Altan'ında düz koşulara başlaması teknik heyetin yüzünü güldürdü.
17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılan antrenman sonrası Boluspor Basketbol takımı Baş Antrenörü Atalay Gemen ve Boluspor Basketbol Takımı kaptanı Çağdaş Çalış yaptıkları açıklamalarda, kırmızı beyazlıların ilk iki haftada oynadıkları karşılaşmaları değerlendirdiler.
“Hedefimiz bu grubu kayıpsız kapatmak”
Atalay Gemen yaptığı açıklamada Ankara takımı, Çankırı takımına göre biraz daha iyiydi. O maçta iyi konsantre olduk. Maçın büyük bir bölümünde istediğimizin oyunu sahaya yansıttık. Ancak daha zamana ihtiyacımız var. Levent, artık takım idmanlarına başlayacak. Sakatlığı da bitti. Onunda katılımıyla tam bir takım olduk. Hazırlık döneminden sonra olan ilk maçtı. Bütün maça istediklerimizi yayamadık. Dönem dönem yakaladığımız oyunla farkı sağladık. Maç sonuna kadar bu skor avantajımızı götürdük. Skoru artırarak götürmemiz gerekiyordu. İkinci maçta 3.periyodun ortasına doğru fark 30 sayıya kadar çıktı. Orada bir rahatlama oldu. Rotasyona gidemedik. Faul problemimiz de oldu. Genel gidişattan memnunum. Dönem dönem istediğimiz oyunu sahaya yansıtıyoruz. Hedefimiz bu grubu kayıpsız kapatmaktı. İkide ikiyle başladık”dedi.
“Güzel oyun oynuyoruz”
Gemen, Kırmızı beyazlı taraftarlardan destek beklediklerini de belirterek,“ Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasınlar. Bizi izlemeye devam etsinler. Geçen senede bu yana büyüyen güzel bir basketbol sevgisi var. Ona da layık olmaya çalışıyoruz. Güzel oyun oynuyoruz. Yenişehir ile ilgili pek bir bilgimiz yok. Sonuçta Ankara Basketbol'u Ankara Ekolü, birkaç tane genç oyuncuları var. Ama bu oyuncular tecrübe anlamında kendilerini ispat etmiş oyuncular değil. Çıkış arıyorlar. Ne kadar izin verirsek o kadar Basketbol oynayacaklar.” ifadelerini kullandı.
“Taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz”
Boluspor Basketbol Takımı kaptanı Çağdaş Çalış Ankara Yenimahalle karşılaşmasında taraftar desteğine çok ihtiyaçları olduğunun altını çizerek; Bu maçtan sonra dört maçlık bir deplasman periyodumuz olacak. Taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. 30 Aralık'a kadar kendi evimizde olamayacağız. Bu maçta bizi yalnız bırakmasınlar” dedi.
Çalış sözlerini şöyle sürdürdü, İyi bir periyotta geldik. İki de iki yaparak, bu hafta Ankara Yenimahalle ile oynayacağız. Onlar averajla grubun lideri. Her ne kadar bu gurupta favori üç takım olsak ta, herkes bize bilerek geliyor. Bu maçtan sonra dört maçlık bir deplasman periyodumuz olacak. Taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. 30 Aralık'a kadar kendi evimizde olamayacağız. Bu maçta taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasınlar. Bizi yolcu etsinler. Biz de taraftarlarımıza döndüğümüzde liderliği armağan edelim.” dedi.