Bolu Karacasu'da bulunan Gazella Resort otel müşterilerine Çanakkale Savaşı menüsü ikram ederek, günün anlam ve önemini hatırlattı.

Bolu'da, beş yıldızlı otelde müşterilere Çanakkale Muharebesi esnasında askerlere verilmekte olan yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve somun ekmek ikram edildi. Bolu'da, beş yıldızlı otelde müşterilere Çanakkale Muharebesi esnasında askerlere verilmekte olan yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve somun ekmek ikram edildi. Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde mevcut bulunan beş yıldızlı Gazelle Otel'de Çanakkale Muharebesi'nin 100'üncü yıldönümü sebebiyle restoranda özel bir köşe hazırlandı. Aşçılar öğle yemeği için Çanakkale Muharebesi'nda askerlere verilmekte olan yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve somun ekmek hazırlandı. Otelde kalan konuklar Türk bayrağı ve Çanakkale Muharebesi'ne dahil olan kahraman askerlerin fotoğraflarının bulunduğu köşeye gelerek Çanakkale Muharebesi'nde askerlerin yediği yemeklerden aldı.

Çanakkale Muharebesi 'nı hatırlatmak için böyle bir menü hazırladıklarını ifade eden Gazelle Otel Başaşçısı Ümit Yavuz, Bugünkü menümüzde yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve asker somunu var. Bu menüyü mühim kılan o günün koşulları. O günlerde Çanakkale Muharebesi basit kazanılmamış. Askerler bu yemekle karınlarını doyurmuşlar ve kalplerindeki imanla bu zaferi kazanmışlar ve ülkeyi bize emanet etmişler. Bu memlekette huzurlu yaşıyorsak onlara minnettar olduğumuzu her fırsatta söylememiz gerek” dedi. Haber merkezi