Gerede Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gerede Belediyesi'ne, STK temsilcilerine, siyasi parti temsilcilerine ve basın mensuplarına nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerede Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Alagöz ve beraberindeki Başkan Yardımcısı Mustafa Erbağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çığrılı, Harun Kahraman, Emin Yalçın, Eyüp Cüzdancı ve üye Ahmet Özensoy ile Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ı, siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını ve basın mensuplarını makamında ziyaret ederek kurulan derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Merkezi Ankara'da bulunan ve resmen kuruluşunu yapan Gerede Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Gerede dışında bulunan Geredelileri tek çatı altında toplayarak, memleketi geliştirme çabaları için fikir alışverişleri yapan dernek, hemşehricilik bilincini artırmayı hedefliyor.

Ziyaretlerde dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Cafer Alagöz, kurdukları derneğin amacını, hedefini anlatarak yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. Alagöz, yapılacak olan etkinliklerde iş birliği içerisinde olmak istediğini belirterek, Genç arkadaşlarımıza Gerede kültürünü Geredeli olmayı anlatabilmek istiyoruz. Bu konuda tiyatro çalışması olacak. Gerede şivesi üzerinden düzenlenecek olan tiyatro Gerede'de, Ankara'da, Bolu, İstanbul, ve Kocaeli'de düzenlenecek. Aidat alan dernek olmayacağız aksine faaliyetleriyle ön plana çıkan bir dernek olacağız. Siyasi yada farklı bir beklentimiz asla yok” dedi.

Ziyaretlerin devam edeceğini kaydeden Alagöz, Ankara'da Keçiören ve Altındağ Belediyeleri'ni ve bürokrat abilerimize de nezaket ziyaretlerimiz olacak. Derneğin amacının Gerede olduğunu anlatacağız” diye konuştu. Gerede Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Alagöz, dernek başkanı olarak görev süresinin 3 yıl olduğunu hatırlatarak, ‘'Zamanımız dolmadan içimizden genç dinamik arkadaşları yetiştirip onlara devretmek istiyoruz. Bizden çok daha pırlanta gibi arkadaşlarımız var. Yıllarca dernek başkanı olarak kalmak istemiyorum. Üyelerimiz nasıl isterse o şekilde hareket etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretlerin sonunda Gazetemize açıklama yapan Başkan Alagöz, Geredeliler Derneği olarak ziyaretlerimize Gerede'den başladık. hemşerilerimizin samimiyetleri içten gelen misafirperverlikleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Gördük ki Gerede başkanlarıyla, STK kuruluşlarıyla emin ellere emanet. Bugünkü ziyaretlerimize Mercan Medya ve Çığrılı Medya Grup ile başladık, Gerede Belediye Başkanımız ile uzun uzun istişarelerde bulunduk, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki yeni projeler bizi heyecanlandırdı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi ile sıcak bir sohbetin devamında Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ziyaretimizde samimi sıcak bir sohbet ortamında görüşmelerimizi yaptık. Deri Organize Sanayiciler Derneği ile dericiler şehri Gerede hakkında uzun uzun konuştuk. Ziraat Odası Başkanı'mız gecikmemize rağmen büyük keyifle bizi misafir etti. Ak Parti İlçe Başkanı ve yönetimi bizleri çıktığımız bu yolda tebriklerini ilettiler. MHP ilçe yönetimi istifa ettiği için muhatap olarak sıkı bir MHP'li olan Salih Acar abimizi ziyaret ettik ve yönetime hediyemizi ve selamlarımızı ilettik. Zamanımız yetmediği için diğer kurum STK ve partilerimizi bir sonraki günlere bırakmak zorunda kaldık” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan ziyaretlerde Gerede'de yapılan ve üzerinde derneğin logosu olan ibrikler hediye edildi. Haber Merkezi